Місто і влада

З металобрухту в модерний електротранспорт: Хмельницький отримав капітально відремонтований тролейбус

Минулого четверга у ХКП “Електротранс” презентували капітально відремонтований тролейбус, якому після 30 років експлуатації загрожувало лише списання на металобрухт. За мільйон гривень Кременчуцька компанія перетворила його в сучасний і комфортний електротранспорт.

Тролейбус, раніше повністю покритий іржею, нині важко відрізнити від новенького ні ззовні, ні зсередини. Під час капітального ремонту були повністю замінені вузли-агрегати, встановлено підлогове покриття, внутрішнє освітлення, електронні табло, обігрівачі й зручні сидіння…

“Ми вирішили капітально відремонтувати цей тролейбус, адже він доволі просторий. Крім того, у нього є цікава технічна особливість: коли хоч одні двері не зачинені, він не може рухатися. Це підвищує рівень безпеки для пасажирів, — зазначає директор КП “Електротранс” Віктор Паламарчук. — Ремонт провели за власні кошти підприємства. Водії, які працюватимуть на тролейбусі, позитивно оцінюють його оновлення. Залишилося лише  протестувати його перед виходом на маршрут”.

Нині це вже четвертий капітально відремонтований тролебус у місті.

“Капітальний ремонт старих тролейбусів — це одна з тактик покращення стану громадського транспорту в Хмельницькому. Це у чотири рази дешевше, ніж купити новий. Тому цьогоріч теж будемо розглядати питання виділення коштів на цю справу, — розповідає міський голова Олександр Симчишин. — Також цьогоріч ми виділили 26,8 мільйона гривень на придбання нового комунального транспорту. Плануємо купити п’ять звичайних тролейбусів, стільки ж на автономному ходу й 10 великогабаритних автобусів. Покупка буде здійснена на основі лізингу”.

Загалом час своєї каденції міська влада придбала 19 нових тролейбусів.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *