З життя громади

У місті запрацювали електронні проїзні квитки

Відтепер їздити тролейбусами можна, купивши за допомогою смартфона електронний проїзний квиток на місяць або навіть на один день. Хмельницький став третім містом в Україні, де запровадили таку технологію. Як працює електронний проїзний під час прес-конференції розповіли представники міської влади та “ПриватБанку”.

Щоб придбати електронний квиток, необхідно на смартфоні встановити додаток “Privat24”. Користуватися цією послугою також можуть клієнти інших банків. Через додаток потрібно відсканувати у будь-якому тролейбусі QR-код. Цю операцію можна провести лише один раз, адже додаток запам’ятовує інформацію про клієнта як користувача громадського транспорту. Тому далі купувати проїзні через додаток “Privat24” можна навіть не в транспорті.

“Раніше у додатку була пропозиція придбати звичайний квиток для проїзду в тролейбусі, нині ж з’явилася вкладка, де можна купити проїзний, — пояснює керівник напрямку платежів Південно-Західного регіонального управління “ПриватБанку” Віталій Якубовський. — Місячний проїзний коштує 130 гривень, денний — 10 гривень. Більше того, ви можете обрати конкретний день, коли діятиме денний квиток. Підробити його неможливо. Він має низку кілька захисту, коли ж його дія закінчується — він стає неактивним, сіріє”.

Купувати місячний проїзний хмельничанам рекомендують на початку календарного місяця, адже його дія закінчується 30 або 31 числа. Таке рішення було прийняте для зручності проведення бухгалтерського обліку в КП “Електротранс”.

Ця послуга діє лише в тролейбусах. Далі міська влада планує запровадити єдиний електронний квиток для всіх видів громадського транспорту.

“Такий вид проїзних квитків економить час і кошти хмельничан та гостей міста, які часто користуються місцевим електротранспортом. Наступним кроком буде запровадження повноцінних електронних квитків, — розповідає заступник міського голови Андрій Бондаренко. — Ми вже провели конкурс на компанію, яка впроваджуватиме електронний квиток у Хмельницькому. Впродовж місяця плануємо підписати відповідний договір з одеською компанією “GERZ”, яка має досвід роботи з подібними технологіями”.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *