З життя громади

Згуртував жіноцтво форум

У Хмельницькому університеті управління та права 7 грудня відбувся форум жінок Хмельниччини “Я — жінка! Я — можу!” під патронатом міської ради.  Метою заходу стало створення комунікативної платформи для жінок регіону з успішними представницями бізнесу, політики, культури, громадського сектора, дипломатичних установ тощо.

Відкриттю дискусійної платформи форуму передувало вітальне слово чоловіків. Першим був міський голова Олександр Симчишин: “Приємно, що більшість учасниць форуму добре мені відомі. Команда міської ради складається з великої кількості жінок, це і депутати, і керівники підприємств та установ. Всі вони — успішні. Хочеться, щоб на їхньому прикладі росло молоде покоління. Успішні жінки мають заохочувати інших до гарних справ”. Заразом керманич міста привітав жіноцтво, яке працює в органах місцевого самоврядування, адже форум відбувся саме в день місцевого самоврядування. Подарунки від міської ради отримали організатори та спікерки форуму.

Завітав на форум і гість з Молдови — президент міжнародних молодіжних організацій української діаспори Дмитро Вікарцев. “Нині роль жінки в сучасному суспільстві не обмежується тільки домогосподарством та вихованням дітей. Жінки досягають успіху в політиці та економіці, в сфері оборони миру та безпеки. Нині у світі 22 жінки керують країнами, 10 жінок президентів, шість віце-прем’єрів… Найбільше жінок-лідерок у Європі — десять”, — зазначив пан Дмитро.

Першою до учасниць форуму звернулася його модераторка та організаторка Аліна Скоморохова — одна з успішних жінок Хмельниччини та одна із завсновників форуму. Нині очолює ТОВ “Тін Імпекс”, є амбасадоркою Міжнародної амбасади жінок-підприємниць в Україні, головою благодійного фонду “Відродження Миньковецької держави”. Пані Аліна вручила подарунки учасникам форуму і зазначила, що потрібно руйнувати стереотип, що чоловік має керувати, а жінка просто виконувати роботу.

Про свої досягнення та реалізовані проекти в рамках форуму розповіла посол миру HWPL, радниця президента Світового конгресу українських молодіжних організацій, генеральна директорка Книги рекордів України, співвласниця українсько-угорської компанії “East West Mentor Ua” та засновниця журналу “Бізнес Woman” Анна Крисюк.

Нині в рамках проекту відбувається чимало заходів. До їх реалізації долучилося чимало відомих не лише в Україні жінок: депутаток, політиків, бізнесменок, — розпочала пані Анна. — Разом із засновницями проекту “Можу” створили Міжнародне об’єднання жінок-українок, яке вже відкрило представництво в Кореї.

Протягом останніх двох років разом із Аліною Скомороховою у 18 країна реалізовували масштабний проект “Діти за мир в усьому світі”.

Хмельниччину, місто зокрема, на форумі представила депутат обласної ради, керівник депутатської фракції політичної партії “За конкретні справи” Уляна Ткаченко. Вона розповіла про свій життєвий шлях, як нелегко було йти до успіху. Нині Уляна Ткаченко пишається не тільки досягненнями в роботі, а й вихованням доньки, яка є успішною у фігурному катанні. Жінкам порадила: попри зайнятість на роботі, перевантаженість домашніми справами, не втрачати жіночність.

Співорганізаторка та президент Української академії інтегративної медицини, віце-президент ГО “Ділові українські жінки”, лікар-невролог з 40-річним стажем Розалія Кобилянська каже, аби досягти успіху, ніколи не потрібно здаватися, вміти ризикувати, а ще дбати про власне здоров’я. На жаль, нині біологічний вік українок значно перевищує вік у паспорті. Усім присутнім дала кілька порад, які їй допомагають бути у формі.

У рамках фестивалю відбулися цікаві презентації книг успішних жінок, зокрема Оксани Білозір. А також встановлено рекорд України — зібрано 5664 листівки, створені хмельницькими школярами, для військових в зону бойових дй. До акції долучилися й представники обласної та міської ради.

Ірина САЛІЙ

Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *