З життя громади

Олег Тягнибок і Руслан Кошулинський поспілкувалися з хмельничанами

У понеділок в обласній філармонії лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок разом зі своїм однопартійцем, кандидатом у президенти від більшості українських правих сил Русланом Кошулинським зустрілися з хмельничанами, щоб обговорити нагальні проблеми країни й відповісти на запитання громади.

Зустріч розпочали з виконання гімну України й вшанування хвилиною мовчання загиблих патріотів. Першим виступив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Він висловив переконання, що лише націоналісти можуть якісно керувати містом і державою.

Вже три роки ми показуємо, як можуть господарювати українські націоналісти. Приємно чути в інших містах про ефективність нашої роботи у Хмельницькому. Проте найголовнішою оцінкою є ставлення хмельничан до результату нашої праці, — ділиться Олександр Симчишин. — Вже три роки ми змінюємо місто на краще. Нині Хмельницький — лідер за темпами ремонтів доріг: лише цьогоріч капітально відремонтували 46 вулиць. Загальна кількість таких робіт за три роки перевищує кількість 20-річного періоду до нашої каденції.

Також очільник міста зазначив, що в Хмельницькому за три роки збудовані з нуля два дитсадки й три добудовані або реконструйовані. Завдяки цьому створено тисячу нових дитячих місць. Більше того, нині триває спорудження й реконструкція ще семи навчальних закладів. Також за це час збудовано 16 новеньких спортивних майданчиків в різних мікрорайонах обласного центру…

Нам закидають, що ця робота є наслідком якихось реформ, завдяки яким у міста стало більше ресурсів. Так, номінальних грошей стало більше, але не реальних. Нині тисяча гривень — це значно менше, аніж 500 гривень у 2014-му, — підкреслює Олександр Симчишин. — Насправді ми збільшуємо надходження до бюджету власними зусиллями: цьогоріч було створено й виведено з “тіні” п’ять тисяч робочих місць, що принесло Хмельницькому додаткові 55 мільйонів гривень. Натомість центральна влада нас не лише не стимулює працювати в цьому напрямку, а й перешкоджає, збільшуючи вилучення до державного бюджету. Так, у 2019-ому в нас заберуть реверсними дотаціями 54 мільйони гривень. Проте ми й далі працюватимемо заради нашого міста, адже любимо його й хочемо зробити його кращим”.

Олег Тягнибок наголосив, що нинішня хмельницька влада змогла розвіяти низку стереотипів про націоналістів. Мовляв, націоналістів цікавлять лише питання історії, мови, відкриття нових пам’ятників… Насправді націоналісти — це насамперед гарні господарники.

Зазвичай міфи про націоналістів породжують окупанти. Згадайте нацистів і більшовиків… Для них українські націоналісти — це бандити, як і всі, хто любить рідну землю. Але любов до свого — це найпрекрасніше почуття, — каже Олег Тягнибок. — Така любов ні в якому разі не передбачає зневаги до чужого, навпаки — хто навчився любити й захищати своє, завжди поважатиме чуже. Саме це змогли продемонструвати Олександр Симчишин і його побратими. Вони показали, що націоналісти є гарними господарями, адже дбають про те, що люблять”.

За словами Олега Тягнибока, нині двома найбільшими ворогами України є Кремль і вітчизняна олігархічна система. Останню покликаний подолати напрацьований свободівцями Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, який включає комплекс законопроектів, що врятують українську економіку та політику від негативного впливу олігархату. Зокрема, ці законопроекти вирішують питання скасування депутатської недоторканності, заборони продажу стратегічних підприємств і земель сільськогосподарського призначення, створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу…

На його переконання, людиною, яка могла б стати для України гідним президентом і подолати всі виклики, є Руслан Кошулинський. Його кандидатуру 14 жовтня підтримала більшість націоналістичних сил — Конгрес українських націоналістів, Правий сектор, Організація українських націоналістів, С14.

Руслан Кошулинський — це не лише мій побратим і заступник голови ВО Свобода. Він своїм життям показав, що є людиною зі справжніми життєвими принципами, не показним патріотом, а націоналістом, який зі зброєю захищав Україну, — наголошує Олег Тягнибок. — Лише два приклади з його життя можуть багато сказати про Руслана Кошулинського. Ви пам’ятаєте, що він був другим віце-спікером українського парламенту? Після втечі Януковича та його поплічників єдиною легітимною керівною особою в Україні виявився Руслан Кошулинський. Він два дні керував державою. Йому погрожували, тримали пістолет біля скроні, але він не зламався й зміг зібрати в парламенті потрібні голоси, щоб визнати факт втечі Януковича. Якщо б тоді на його місці був хтось інший, мені страшно уявити, що тоді б могло статися з Україною”.

Також лідер ВО “Свобода” підкреслив, що Руслан Кошулинський попри те, що займав таку високу посаду, не тікав від мобілізації після початку війни. Він не сидів у штабі, не вибив собі звання полковника. Натомість пішов до війська артилеристом у званні сержанта.

У своїй промові кандидат у президенти розповів про передвиборчу програму й відповів на запитання присутніх. Більшість стосувалися запровадження воєнного стану, боротьби з корупцією й зубожіння населення, шляхів до перемоги у війні. Детальніше про його погляди на нагальні проблеми України читайте в ексклюзивному інтерв’ю в “Проскурові”.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *