Без категорії

Олег Ляшко: “Ми повинні вдихнути життя в українське село”

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вчергове з робочим візитом відвідав Хмельниччину, адже його команда послідовно бореться за закриття офшорів для олігархів, проти розкрадання держбюджету, за розвиток промисловості та аграрного сектора.

“Я добиваюся, щоб менше свиней було при владі, а більше поросят у хліві” — так просто й влучно сказав політик про відродження українського села під час зустрічі на свиновідгодівельному комплексі в селищі міського типу Ямпіль.
Олег Ляшко наголосив, що слід відроджувати та розвивати економіку й сільське господарство, адже лише таким чином українці матимуть нові робочі місця та гідну зарплату.
“Ми вимагаємо встановити мінімальну заробітну плату на рівні шести тисяч гривень на місяць. Це дасть можливість перерахувати пенсії п’ятьом мільйонам українців і підняти їх до трьох тисяч гривень. А гроші на це потрібно брати з контрабанди, яку кришує наша сьогоднішня влада”, — сказав Олег Ляшко.
Встановлення спецрежиму оподаткування (кошти повертаються автоматично на рахунок фермера, який зможе використати їх на розвиток свого господарства), дотації на відновлення тваринництва (5 тисяч гривень на утримання однієї корови), та створення нових робочих місць дасть можливість вдихнути життя в українське село. Але сьогодні, щоб отримати обіцяну дотацію та державну підтримку, потрібно місяцями ходити чиновницькими кабінетами та роздавати хабарі. Селянам має бути вигідно торгувати не землею, а продукцією, вирощеною на ній.
“Мені дуже важливо, щоб українські діти пили та їли натуральні продукти: домашні сир та молоко, солодощі та мед, м’ясо та ковбаси”, — додав народний депутат.
Під час зустрічі на свинокомплексі лідер Радикальної партії пообіцяв добитися зниження після виборів ціни на газ, “щоб батькам не доводилося виписувати дітей з хати або розлучатися діду з бабою для отримання субсидії”.
“Потрібно проводити політику, яка захищатиме простих людей, а не олігархів. Зараз більшість пересічних громадян з острахом чекає платіжки за газ. Про це наша влада не думає та штовхає людей на крайнощі заради отримання субсидії. Тому вимагаємо відмінити нові правила нарахування субсидій, підвищити людям зарплати та пенсії, знизити ціни на продукти та ліки”, — наголосив політик.
Ямпільчанка Валентина звернулася до народного обранця з проханням допомогти побудувати церкву, на що Олег Ляшко відповів: “Важливо, щоб і в Ямполі, і в інших містах та селах була своя помісна церква, яка є головною складовою фундаменту української державності. І коли мене запитують: хто буде нашим патріархом, відповідаю — Патріарх Філарет, який уже майже 30 років бореться, щоб Україна мала свою церкву. А ми його в цьому підтримаємо”.
Марина ЯВОРСЬКА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *