Культура

Які події очікувати на зимові свята?

Різдвяний ярмарок відкриється 1 грудня, цієї суботи, на вулиці Проскурівській, неподалік кінотеатру ім. Т.Шевченка і працюватиме до 20 січня. Там же запалять головну ялинку міста й святкову ілюмінацію. Упродовж зимових свят на цій локації міська влада підготувала для хмельничан і гостей міста чимало цікавинок.

“Цьогоріч відкриваємо Різдвяний ярмарок раніше, ніж зазвичай, адже саме в цей час такі ярмарки починають працювати у багатьох європейських містах. Хочемо вивести його на якісно вищий рівень, збільшити кількість відвідувачів, — розповідає начальник міського управління культури та туризму Артем Ромасюков. — Крім того, 1 грудня запалимо головну ялинку міста й святкову ілюмінацію, щоб створити для хмельничан справжню різдвяну атмосферу. Під час цього святкового дійства виступатимуть міські творчі колективи, а на завершення на відвідувачів чекає вечірка з діджеєм і неймовірним дзеркальним шоу. Думаю, всі будуть у захваті від побаченого”.

На Різдвяному ярмарку впродовж майже двох місяців на хмельничан і гостей міста чекатимуть різноманітні веселощі та заходи. Більшість з них підготували представники управління культури та туризму й департаменту освіти та науки. Крім того, до участі запрошують громадські організації та бізнес. Найбільшу увагу зосередять на найбільших святкових датах.

Так, 13 грудня на всіх чекають Андріївські вечорниці. Однією з родзинок стане виступ гурту “Чумацький Шлях”, який підготував окрему програму до новорічно-різдвяного циклу.

19 грудня у місті відкриється гостина Святого Миколая. Він уже підготував для маленьких хмельничан подарунки — цікаві й яскраві книжечки. Крім того, Марина Круть зі своїм проектом “Krut” вперше для великої аудиторії презентує власну різдвяну програму.

“Цього року також не можемо оминути увагою хмельничан-католиків. До їхнього Різдва розвернемо шопку. Також заплановані різноманітні вертепи”, — зазначив Артем Ромасюков.

У новорічну ніч на хмельничан і гостей міста чекає традиційна вечірка, а 1 та 2 січня — дитячі гуляночки. 7 січня на ярмарку відбудеться вечір колядок.

“Вперше проведемо парад вертепів, до якого долучиться орієнтовно 30 колективів. Відбудеться він 8 січня. Плануємо з кожним роком розвивати цей напрямок і залучати до параду всіх охочих хмельничан”, — підкреслив начальник управління культури та туризму.

Народні гуляння проходитимуть й 13 січня на Щедрий вечір. А ось 20 січня відбудеться урочисте закриття Різдвяного ярмарку.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото з архіву газети 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *