Соціум

Патріотичний флешмоб у День Гідності та Свободи

Вчора, 21 листопада, біля пам’ятника Героям Небесної сотні хмельницькі школярі долучилися до патріотичного флешмобу “Борітеся — поборете”.

“Наша мета — нагадати молоді про важливість Революції гідності для нашої історії. Хочемо, щоб діти розуміли, що вони можуть вирішувати долю рідної країни, якщо будуть дружніми й справжніми патріотами, — каже співорганізатор флешмобу, тренер з бойового гопака й безпосередній учасник Революції гідності Андрій Дрозда. — Незважаючи на війну, найперші наслідки Революції гідності були позитивними. В Україні почалися справжні зрушення. Проте нині корупційна машина паплюжить ці досягнення. Тому кожен із нас повинен зробити все можливе, щоб ідеали Революції гідності та жертви патріотів не були марними”.

Учасники флешмобу розповіли присутнім про три доленосні для сучасної Україні події: Революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію гідності. Цю розповідь ілюстрували перекладанням великих кубиків, з яких утворили національний стяг та фото тогочасних подій.

“Переконаний, що Революція гідності змінила чи не кожного з нас. Наприклад, я з того часу спілкуюся лише українською мовою”, — поділився учасник флешмобу, учень гімназії №2 Роман.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *