Місто і влада

Презентували додаткові можливості сайту міської ради

Відтепер на сайті Хмельницької міської ради можна знайти набагато більше корисної інформації. Зокрема, для хмельничан оприлюднили реєстри комунального майна, титульні списки… Навітьможна записати он-лайн дитину на секцію та гурток. Про ці інновації минулої п’ятниці розповіли заступник міського голови Володимир Гончарук і голова ГО “Хмельницька ініціатива” Олег Черненко.

“На початку цього року з’явився Індекс прозорості міст. У ньому Хмельницький зайняв гарну позицію, але міська рада спільно з “Хмельницькою ініціативою” вирішили оприлюднити на сайті значно більше важливої для громади інформації, яку раніше надавали у відповідь на інформаційні запити, — розповідає Володимир Гончарук. — Тепер, щоб дізнатися, чи потрапила ваша вулиця у титульні списки й буде капітально відремонтована, не потрібно надсилати запити чи звертатися до депутатів — варто лише знайти відповідну вкладку на сайті. Це економить час і зусилля хмельничан”.

Робота над новим наповненням сайту міської ради розпочалась у березні. За цей час був розроблений план підвищення прозорості місцевої влади, зібрано й систематизовано інформацію, якою володіли різні структурні підрозділи.

“Ми поставили собі за мету зробити сайт міської ради більш функціональним, щоб громадянин міг зайти на нього й отримати якомога більше корисної інформації та послуг, — зазначає Олег Черненко. — Найперше, що ми зробили: підвищили прозорість закупівель міської ради. Тепер на її офіційному сайті можна знайти такі розділи як “Моніторинг місцевих закупівель” і “Річні плани закупівель”. Це не лише підвищує підзвітність влади перед громадою, а й допомагає підприємцям, які хочуть взяти участь у цьому процесі”.

У вкладці “Мешканцю” можна знайти інформацію, яка стосується житлової політики. Зокрема, там опубліковані порядок обрання та зміни управителя будинку, списки громадян, котрі перебувають на квартирному обліку, документи, які потрібні для взяття на облік… У тій ж вкладці можна побачити перелік усіх електронних сервісів і навіть попередньо записати дитину на секцію чи гурток. Крім того, нині на сайті міської ради розміщені реєстри комунального майна, вакансії, детальна інформація про комунальні підприємства.

Усі зміни в опублікованій інформації оновлюватимуть відповідальні працівники комунальних підприємств.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *