Місто і влада

Які проблеми турбують жителів мікрорайону Ракове?

Вчора, 14 листопада, у приміщенні Будинкоуправління №2 на вулиці Майборського, 11  заступник міського голови Володимир Гончарук провів виїзний прийом з особистих питань громадян. На зустріч з представником місцевої влади прийшли семеро хмельничан.

Жителя будинку на вулиці Чорновола, 182б хвилювало питання утримання та капітального ремонту будинку. Цей багатоквартирний будинок має проблему, спільну для багатьох інших багатоповерхівок мікрорайону: приблизно 40% квартир — і це службове житло, що належать фонду Міністерства оборони України. По-перше, досі залишається незрозумілою ситуація з їхнім виведенням з фонду й оформлення у приватну власність. Через це майже неможливо створити ОСББ, адже значна частина жителів не є співвласниками будинку. Тому хмельничанин цікавився процедурою здійснення капітального ремонту будинку.

“У нас є міські програми співфінансування капітальних ремонтів: частина коштів виділяється з міського бюджету, але іншу мають зібрати співвласники. Чим старіший будинок, тим більшою є частка бюджетних коштів. Вона навіть може становити 80%. Крім того, є програми з термомодернізації багатоквартирних будинків. Проте й тут потрібна участь співвласників”, — пояснив Володимир Гончарук.

Програмою “Теплі кредити” також цікавилася представниця будинку на вулиці Довженка, 14.

Група ініціативних жінок з будинку на вулиці Майборського, 13 попросила заступника міського голови допомогти вирішити проблему з відключенням ліфта. Через злісних боржників інші мешканці можуть залишитися без ліфта, але на несвідомих сусідів вони не здатні вплинути. Навіть чують від них погрози.

Володимир Гончарук розповів, що, на жаль, міська влада не здатна вплинути на таких людей. Потрібно, щоб юристи Будинкоуправління позивалися на боржників до суду.

Мешканка гуртожитку на вулиці Госпітальній, 2 розповіла про необхідність облаштування прибудинкової території, ремонту сходів і омолодження дерев. Подібні проблеми також у жителів будинку №4/1 на вулиці Майборського.

Щоб вирішити ці проблеми, Володимир Гончарук дасть вказівки відповідним службам. Якщо з омолодженням дерев можна впоратися швидко, то з ремонтом прибудинкової території трішки важче —  доведеться чекати наступного року.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *