Місто і влада

Нестача тролейбусів і проблеми зі сміттям

Вчора, 14 листопада, секретар міської ради Михайло Кривак під час прямої телефонної лінії вислуховував звернення хмельничан щодо нагальних проблем, котрі їх турбують. Цього разу зателефонували одинадцять жителів міста. Багатьох непокоять проблеми, пов’язані з громадським транспортом, розміщенням сміттєвих майданчиків і омолодженням дерев.

Двоє жителів мікрорайону Озерна поскаржилися, що зранку важко дістатися до міської лікарні. За їхніми словами, тролейбус №10 ходить нечасто. Крім того, шлях на роботу ускладнює омолодження дерев на Старокостянтинівському шосе. Тому хмельничани просять збільшити кількість електротранспорту, який прямує з Озерної на вулицю Шевченка.

Михайло Кривак розповів, що омолодження дерев комунальники планують завершити до 30 листопада, після чого частково проблема зникне. А ось з громадським транспортом ситуацію вирішити непросто, проте міська влада й надалі намагатиметься зробити його зручнішим для хмельничан.

Також подібного питання торкнулася жителька будинку на проспекті Миру, 78. Крім того, її турбує, що в будинку майже п’ять місяців не працює радіо.

“Більшість мешканців нашого будинку — пенсіонери, які не завжди спроможні вийти надвір. Тому хочемо слухати українське й місцеве радіо. Проте воно майже не працює — дуже тихо говорить. Нам вже п’ять місяців обіцяють налагодити нормальний радіозв’язок, але ніхто нічого не робить. Хочемо, щоб ви нам допомогли”, — розповіла хмельничанка.

З того ж будинку зателефонувала ще одна літня жінка. Проте проблема, з якою вона звернулася, не в компетенції міської влади. Хмельничанка переконана, що газовий лічильник в її квартирі накручує надто багато кубів і стільки газу вона одна не могла б спожити. Вона хоче купити роторний лічильник місцевого виробництва, але представники облгазу не дозволяють. Михайло Кривак зазначив, що вони можуть лише звернутися до газівників, але жодного впливу міська влада на них немає.

Доволі типовою й непростою проблемою виявилася ситуація з розміщенням сміттєвих майданчиків в масивах приватної забудови: важко знайти місце, де вони б нікому не заважали. Так, двоє хмельничанок з вулиці Будівельників розповіли, що поряд зі сміттєвими контейнерами накопичується багато негабаритних відходів — гілля, листя, будівельного сміття, які вивозять лише раз на тиждень. Через це там іноді виникають пожежі. Коли пожежники гасять займання, вся піна зі залишками сміття тече у подвір’я людей. Хмельничанки пропонують перенести сміттєвий майданчик в інше місце й надали власні пропозиції, де мають бути розміщені сміттєві контейнери.

Секретар міської ради пообіцяв детально вивчити питання та розібратися з цією ситуацією.

Також надходили дзвінки щодо омолодження дерев, ремонту прибудинкової території. Якщо першу проблему комунальники можуть вирішити незабаром, то за останнє міська рада може взятися лише у 2019 році.

Ще один літній хмельничанин поцікавився щомісячною доплатою до пенсії, яка передбачена членам родин репресованих. Відповідне рішення прийняли депутати міської ради.

“Мій батько був репресований, але не знаю, куди звернутися. Крім того, у мене є проблема: коли мені було 16 років, мама змінила моє прізвище, щоб не було проблем з радянською владою. Що мені робити?” — цікавився хмельничанин.

Михайло Кривак порадив йому звернутися у міське управління праці та соціального захисту населення на вулиці Проскурівського підпілля, 32, де йому мають надати необхідні консультації та допомогу. З собою слід мати документи, які підтверджують статус батька. Різниця у прізвищах може ускладнити процедуру, можливо, доведеться знайти необхідні документи в архіві.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *