З життя громади

У місті з’явився портал для волонтерів

У міській раді презентували унікальну Інтернет-платформу “Ліга волонтерів” для хмельничан, яким не байдуже рідне місто.

За словами координатора Руху “Чесно” Віти Думанської, цей портал допоможе систематизувати громадську діяльність, мотивувати хмельничан долучатися до вирішення нагальних питань рідного міста. Інтернет-платформа “Ліга волонтерів” запрацювала у Хмельницькому першою в Україні. Проте в Європі такі портали користуються неабиякою популярністю.
“Ця платформа є своєрідною біржею волонтерів. Громадяни, які мають вільний час і бажання, можуть інвестувати свої сили в розвиток рідного міста. Це може бути допомога в організації якогось заходу, прибирання парку, саджання дерев, робота в притулку для тварин тощо”.
Долучати волонтерів до заходів зможе не лише міська влада, а й громадські організації та ініціативні хмельничани.
“Ліга волонтерів” — надзвичайно зручна платформа, потрібно лише зареєструватися. Для входу можна також використовувати свій акаунт у Facebook. Після цього створити подію або долучитися до існуючої. Найактивніші хмельничани накопичуватимуть бали й отримуватимуть подарунки для мотивації.
“Приємно, що наше місто стало першим в Україні, де починає діяти така практика. Нині вже готуємося до Різдвяного ярмарку і потребуємо допомоги волонтерів, тому чекаємо на активність хмельничан, — розповідає міський голова Олександр Симчишин. — У волонтера дійсно буде можливість пройти всі щаблі від найнижчої до найвищої, тобто стати кращим волонтером року й отримати подарунок від міського ради. Крім того, будуть заохочувальні призи — брендовані футболки, чашки, сувеніри”.
Знайти хмельницьку “Лігу волонтерів” можна за посиланням: changer.in.ua/intropage/
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *