Соціум

…І для особливих діток поспівали!

Вдруге за два тижні творча сотня “Рух до перемоги” завітала з волонтерським концертом до рекреаційного центру “Берег надії”. І був цей концерт нетиповим для волонтерської спільноти, котра зазвичай працює для армійців та їхніх родин. Цього разу директор центру Андрій Гулько запросив творчих волонтерів до найщиріших глядачів — дітлахів, котрі мають певні фізичні та психологічні особливості. “Хіба ми могли відмовити?” — ділиться керівник творчої сотні Оксана Радушинська.
На три дні до “Берега надії” заїхала група з дітей у супроводі мам та вчителів-дефектологів. Про мету заїзду розповідає директор Хмельницького інклюзивно-ресурсного центру №1 Ольга Рибак: “Ми запросили мам, які виховують дітей з особливими потребами. Це наша перша спроба проведення заходу в такому форматі, адже організували два види заходів: окремо для мам (анкетування, тренінгові заняття) та діток (корекційні заняття засобами арт-терапії, велопрогулянки, іпотерапія). У такий спосіб прагнули зрозуміти їхні потреби та нагальні проблеми родини. Для дітей це можливість знайти друзів, однодумців, поспілкуватися. Також вчителі-дефектологи будуть намагатись розкрити для мам суть корекційної роботи з дітьми та шляхи її реалізації”.
А творча сотня зробила те, що вміє: подарувала щирі пісні та лише позитивний настрій усім глядачам. Захід провели у форматі дискотеки — танцювали навіть діти на візочках!
Оксана Радушинська продовжує: “Щиро вдячна колегам-волонтерам, котрі у день професійного свята працівників культури обрали не корпоративні застілля, а волонтерський концерт. Радо відгукнулися артистки обласної філармонії Олена Мишляковська, Яна Гарманюк, Марина Клишната, викладач Хмельницького музичного коледжу ім. В.Заремби Ігор Грінькевич (котрий також був у ролі звукооператора) та його студентка Вікторія Родюк, заспівала для діток-однолітків наша наймолодша волонтерка Каріна Мишляковська. Від мене — ведення та поезія. І традиційно — спільне фото на згадку”
Вл. інф.
Фото Петра РАДУШИНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *