Місто і влада

Хмельницький налагоджує співпрацю з Китаєм

У неділю в Хмельницький завітала делегація з Китайської Народної Республіки. В рамках візиту міський голова Олександр Симчишин підписав з китайськими партнерами меморандум про співробітництво між Хмельницьким та містами Альянсу Шовкового шляху.

Наше місто органічно вписується в ініціативу Шовкового шляху завдяки його вдалому логістичному розташуванню. Ми можемо мати вигідні імпортно-експортні відносини, тобто бути якісним хабом для передачі товарів з Китаю у будь-яку точку Європи, — наголосив Олександр Симчишин. — Сподіваюся, що наша зустріч стане початком співпраці, корисної для обох сторін”.

Генеральний секретар Альянсу міст Шовкового шляху У Бісю розповіла, що відносини між Китаєм та Україною нині стрімко розвиваються. Новий виток покращення співпраці між нашими країнами розпочався у 2017 році. Тоді у Києві проходив тиждень культурного обміну між Україною й КНР, відбувся масштабний форум, присвячений співпраці в економічній, культурній, туристичній, освітній галузях.

Я дуже вдячна за вашу активну участь у заходах Альянсу Шовкового шляху. Перед візитом у Хмельницький ми провели дослідження й знайшли місто Іу, чільне місце в економіці якого посідає торгівля. Це місто є однією з відправних точок Шовкового шляху, думаю, вашим містам буде цікаво обмінятися досвідом ведення торгівлі”, — зазначила У Бісю.

У рамках робочої зустрічі представники Агенції розвитку Хмельницького презентували гостям із Китаю інвестиційний портал міста, розповіли перспективні напрями розвитку місцевої економіки. Зокрема, китайську сторону може зацікавити індустріальний парк, який стане зручною платформою для розвитку промисловості. Нині вже напрацьована його концепція й виділена необхідна земельна ділянка.

Начальник Хмельницької митниці Іван Бережнюк розповів про покращення економічних зв’язків Хмельницького з КНР. Зокрема, цьогоріч порівняно з минулим імпорт товарів з Китаю у наше місто зріс на 41% , а експорт — на понад 80%.

Також свої перспективи й напрямки роботи презентували представники китайського міста Іу — голова правління компанії “Hunan Jiuchen Yiwu International Trading City Development Co., Ltd.” Цзян Венчао та генеральний менеджер компасні “Hunan Xiangzhe Yiwu International Trading City Development Co., Ltd.” Жанг Чуанг.

Опісля Олександр Симчишин і У Бісю підписали меморандум про співробітництво між Хмельницьким та містами Альянсу Шовкового шляху. Цей документ передбачає налагодження співпраці у сферах економіки, культури й туризму.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *