Культура

У бібліотеці весело з… павучками. Книжковими!

Бібліотека, йдучи в ногу з сучасним читачем, давно перестала бути територією тиші, де чується лише шурхотіння сторінок і шепітні голоси. Теперішня бібліотека, а надто для дітей, це весело, гамірно, нестандартно і цікаво!

Нещодавно у бібліотеці-філії для дітей №12 відбулася творча зустріч учнів 2-В класу СЗОШ №30 з подільською письменницею Оксаною Радушинською. Заступник директора бібліотеки по роботі з дітьми Тетяна Любенчук розповідає: “Зустріч проходила в дружній, затишній атмосфері. Діти невимушено спілкувалися з письменницею. Оксана Петрівна презентувала учням свою книгу “Павучок без імені”. Це чудова повчальна казочка про допитливого павучка, який мав 12 братів та сестер, та про його дружбу з метеликом. Павучок допоміг калині і за ніч виткав їй нову гарну весільну сукню, тому що цвіт калини облетів від приморозку напередодні весілля калини з молодим місяцем травнем”.
Авторка також поділилася враженнями від зустрічі: “Дітлахи розмістилися на килимках, застелених на підлозі, бавилися м’якими іграшками, слухаючи мою казку про допитливого павучка. А ще школярики відгадували загадки, декламували мої віршики, які гарно вивчили напам’ять. Ми дружньо спілкувалися: обговорювали вчинки головного героя книжки, діти розповідали свої історії на різні теми, ділилися міркуваннями, навперебій відповідали на запитання! Словом, було весело, легко і щиро. На завершення ми привітали маленьку іменинницю Марійку і здійснили спільну фотосесію біля справжнього казкового трону!”
Як зазначила юна читачка Катя Митрофанова: “Зустріч сподобалась. Було цікаво те, що ми спілкувалися зі справжньою письменницею. Я сьогодні взяла почитати книгу “Піввеселки в подарунок”, а наступного разу планую “Щоденник Славка Хоробрика. Це книги Оксани Радушинської”.
Сергій ГРИЩУК
Фото Петра РАДУШИНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *