Соціум

Новий корпус обласної дитячої лікарні запрацює у 2021 році

У серпні цього року стартувало будівництво сучасного лікувально-діагностичного корпусу обласної дитячої лікарні. Сьогодні, 19 жовтня, представники обласної влади взяли участь в урочистій церемонії закладання капсули під будівництвом з посланням для нащадків.

Спорудження у Хмельницькому сучасного лікувально-діагностичного корпусу обласної дитячої лікарні назріло вже давно. Нинішній медичний заклад вже застарів і не може надавати повного спектру послуг для лікування дітей. Зрушення відбулося минулого року, коли депутати обласної ради нарешті прийняли рішення про будівництво нового корпусу. А в березні цього року виділили 30 мільйонів гривень на початок спорудження медичного закладу. Крім того, ще 10 мільйонів гривень надійшло з Державного фонду регіонального розвитку.

Орієнтовна вартість спорудження нового корпусу дитячої лікарні із закупкою сучасного устаткування складає 340 мільйонів гривень. Здати його в експлуатацію планують наприкінці 2021 року.

“Через три роки ми бачитимемо восьмиповерхову будівлю, з’єднану теплим переходом з нинішнім корпусом дитячої лікарні. У новому корпусі будуть розгорнуті ліжка хірургічного і неонатального профілів, — розповідає головний лікар обласної дитячої лікарні Віра Руда. — З нинішньої лікарні переведемо два відділення: онкогематологічне та неврологічне з реабілітаційним центром. Крім того, тут розмістимо дві реанімації та сучасні лабораторії. Заклад буде забезпечено сучасним обладнанням, зокрема, магнітно-резонансним томографом”.

Будівництвом займається ТОВ “Будівельний Альянс Груп”. Наразі завершується етап заглиблення 570 паль, облаштування бетонних розтверок і монтаж першого наріжного фундаментного блоку.

Після урочистого закладення капсули з посланням для нащадків, будівництво освятив Митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Української православної церкви Київського патріархату Антоній (Махота).

За словами Віри Рудої, нині також розробляється проектно-кошторисна документації для утеплення старого приміщення медичного закладу і зміни покрівлі з пласкої на шатрову.

Наразі у Хмельницькій обласній дитячі лікарні розгорнуто 230 ліжок за одинадцятьма профілями у семи відділеннях. Обласна консультативна поліклініка розрахована на 110 відвідувань за зміну.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *