З життя громади

GPS у системі транспорту міста

У Хмельницькому продовжують впроваджувати єдину міську систему управління та супутникового моніторингу комунального транспорту. Наразі розпочато обстеження машин, які незабаром оснастять системою стеження в режимі онлайн.

“Розраховуємо завершити оснащення до кінця року, — розповідає заступник начальника управління житлово-комунального господарства Володимир Путін. — Передбачено встановлення GPS-трекерів на 300 комунальних машин. Усі вони будуть підключені до єдиного диспетчерського пункту, розміщеного в міському управлінні транспорту і зв’язку”.
Завдяки нововведенню буде можливість спостерігати за рухом комунального транспорту в режимі реального часу, контролювати точний пробіг машин, витрачання пального, зупинки і стоянки, мотогодини. Підприємства та організації, на балансі яких перебуває транспорт, зможуть запобігти його нецільовому використанню, а також збиткам, які через це трапляються.
Установкою системи супутникового моніторингу займається ТОВ “Дозор Україна” (Житомир), з якою міська влада підписала договір.
Ця ж фірма ініціювала, а тепер встановлює в нашому місті “розумні” зупинки (з інформаційним табло прогнозування часу прибуття громадського транспорту, Wi-Fi, можливістю підзарядження мобільного телефона) та ще додатково десять інформаційних табло. До кінця року їх буде п’ять.
Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *