Соціум

Аліменти стягуватимуть на новеньких автомобілях

Минулої п’ятниці у Хмельницький завітала заступник міністра юстиції України з питань виконавчої служби Світлана Глущенко. Під час робочого візиту вона урочисто передала ключі від нових службових автомобілів для Державної виконавчої служби Хмельниччини. Церемонія вручення відбулася на майдані Незалежності.

Представники Державної виконавчої служби Хмельницького і Шепетівки їздитимуть до неплатників на новенькому транспорті. Для них передали два дизельні “Renault” вартістю понад 300 тисяч гривень кожен.

“Тепер держвиконавцям не потрібно думати, як дібратися до неплатників, вони їздитимуть на службових автомобілях. Новий транспорт давали відділам, які відзначились ефективною роботою. Таким чином хочемо мотивувати інших працювати плідніше, — розповідає Світлана Глущенко. — Ці автомобілі придбані завдяки перевиконанню плану щодо виконавчого збору. Так, другий міський відділ Держвиконавчої служби Хмельницького на користь України спрямував 1 мільйон 777 тисяч гривень”.

У головному територіальному управлінні юстиції у Хмельницькій області відбулася прес-конференція, на якій повідомили, що завдяки двом пакетам законів “Чужих дітей не буває” з початку року державними виконавцями Хмельниччини стягнуто понад 129 мільйонів гривень аліментів. Винесено 100% постанов про встановлення тимчасового обмеження боржників у праві виїзду за кордон, керування транспортним засобом, полювання та користування зброєю. Загалом складено 1008 протоколів про вчинення адміністративного правопорушення.

Крім того, стягнення заборгованості по заробітній платі з початку року органами ДВС Хмельницької області сягнула 1,2 мільйона гривень. Найбільшим боржником області наразі залишається ПАТ “Полонський гірничий комбінат” із боргом 2 мільйони гривень, який наразі перебуває у стані банкрутства.

Наш кор.

Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *