Культура

Їх пов’язала музика

Музиканти відзначили професійне свято — Міжнародний день музики у музеї історії міста Хмельницького. Тут відбулася церемонія нагородження кращих викладачів музичного мистецтва та їхніх учнів.

Спершу вітальною промовою привітала хмельницьких музикантів зі святом заступник міського голови Галина Мельник. Говорила від себе та від імені міського голови: “Українці завжди звертаються до пісні: у часи журби, радості. Тож за те, що оспівуєте Україну, її душу, вам велика шана і любов”.
Першими за високий професіоналізм, вагомий внесок в естетичне виховання дітей і учнівської молоді в місті отримали почесні грамоти викладачі Наталія Бзот, Аліна Поцелуй з дитячої музичної школи №1 ім. М.Мозгового, Лілія Петрусь з дитячої музичної школи №2, Віра Пасека з дитячої музичної школи №3, Оксана Вдовіна з дитячої школи мистецтв “Райдуга”, Марія Ковбасіста з дитячої школи мистецтв. За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, популяризацію хорового мистецтва в місті відзнаку отримав Денис Лебедєв, артист академічного муніципального камерного хору. Усі вони отримали цінні подарунки.
Управління культури і туризму також нагородило грамотами за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у естетичне виховання підростаючого покоління. Відзнаки отримали Юлія Наконечна, викладач класу фортепіано та концертмейстер дитячої музичної школи №1 ім. М.Мозгового, Юлія Семенюк, викладач класу сольного співу цієї ж школи, Марія Айдемірова, викладач класу сольного співу ДМШ №2, Леся Король, викладач класу бандури, керівник інструментального ансамблю “Россава” ДМШ №3, Наталія Ярова, викладач класу скрипки ДМШ №3, Лілія Горобець, викладач класів скрипки, музично-теоретичних дисциплін та керівник камерного ансамблю “Імпреза” дитячої школи мистецтв, Ірина Собчук, викладач класу фортепіано ДШМ, Тетяна Рудковська, викладач класу фортепіано ДШМ “Райдуга”. Також нагороджені грамотами за вагомий особистий внесок, популяризацію музичного та хорового мистецтва в місті артисти муніципального естрадно-духового оркестру Іван Мудрий і Артур Кабанчук, артисти муніципального камерного хору Катерина Максимчук і Володимир Король.
На завершення всі разом заспівали відому пісню “Многая літа”, що з’єднала не лише голоси музикантів, але й їхні серця, що билися і продовжують битися в такт музики.
Марина КОВАЛЬЧУК
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *