Культура

Фотоконкурс завершився, фотоконкурс триває

У Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва діє виставка кращих робіт традиційного до Дня міста фотоконкурсу “Хмельницький крізь об’єктив”. Проводиться конкурс вже вчотирнадцяте. Участь у ньому беруть як професійні фотографи, так і аматори фотомистецтва.

Цьогоріч свої роботи представили 45 учасників, серед яких 15 юних хмельничан. Загалом на конкурс подано 336 робіт. Члени журі відібрали 50 кращих світлин 39 авторів. Крім хмельничан, у конкурсі взяли участь фотохудожники з Деражні, Кам’янця-Подільського, Львова, Києва, Одеси.
Переможцями конкурсу в номінації “Хмельницький фотопортрет” стали Віктор Заграй, який посів перше місце, Олександр Савенко (друге) та Катерина Пташник (третє). Остання також стала володаркою першого місця у номінації “Ми — єдина Україна”. Друге місце у цій номінації посів Олег Жайвір, а третє — Антон Буга.
У дитячій номінації “Мій Хмельницький” перемогла Вікторія Смоляр, на другому місці — Вадим Гловацький, на третьому — Крістіна Лукова.
Призи міського голови серед дорослих отримали Олександр Савенко та Ірина Кольдюба, а серед дітей — Владислав Дріщук.
Протягом місяця в музеї-студії фотомистецтва триватиме голосування в номінації фотоконкурсу “Приз глядацьких симпатій”. Традиційно проводиться голосування серед відвідувачів, аби визначити кращого фотоавтора на думку пересічних хмельничан. По завершенню голоси підрахують і урочисто оголосять переможця.
За інформацією музею-студії фотомистецтва
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *