Соціум

Чого очікувати від Форуму економічного розвитку Хмельницького?

Цієї п’ятниці, 28 вересня, у колишньому ТК “Європа” у проїзді Геологів, 7/1 відбудеться другий Форум економічного розвитку Хмельницького. Про найцікавіші події заходу у вівторок в міській раді під час прес-конференції розповіли представники влади.

За словами заступника міського голови Володимира Гончарука, захід проходитиме на другому поверсі колишнього ТК “Європа”, приміщення якого нещодавно викупив підприємець і нині перепрофільовує під виробництво. Саме завдяки перетворенню площ колишньої “Європи” з торгових на виробничі її було обрано місцем проведення другого Форуму економічного розвитку.

“Власне ми хочемо підкреслити практичну складову цього заходу, — ділиться Володимир Гончарук. — Форум складатиметься з двох частин. Перша присвячена створенню відповідних умов ведення бізнесу в Хмельницькому та новим робочим місцям. Зокрема, своїм досвідом поділяться представники компаній, які відкривають нові підприємства у нашому місті. Друга частина зорієнтована на практичну складову. Хочемо, щоб представники малого й середнього бізнесу отримали корисну для себе інформацію”.

Практична частина Форуму складатиметься з чотирьох панелей.

Начальник міського управління економіки Оксана Новодон детально розповіла про дві панелі — “Сучасні інструменти ефективного управління продажами” й “Масштабування бізнесу та вихід на зовнішні ринки”.

“Запрошені експерти-практики поділяться досвідом, як вийти на закордонний ринок, покращити ефективність виробництва, збільшити рівень продажів, — зазначає Оксана Новодон. — Одним із найцікавіших спікерів панелі “Масштабування бізнесу та вихід на зовнішні ринки” буде один із найуспішніших маркетологів України Дмитро Розенфельд. Думаю, він зможе надихнути відвідувачів своїм досвідом”.

Не менш цікавою буде панель “Бізнес-можливості в туристичній сфері міста”. Про неї розповіла директор КП “Агенція розвитку Хмельницького” Леся Герасимчук. Зокрема, вона підкреслила, що запрошені експерти зацікавлять хмельничан, які займаються ресторанним або готельним бізнесом.

“Туризм є лакмусовим папірцем, який свідчить про рівень розвитку економіки міста й комфортність проживання у ньому. Тому ми хочемо розвивати цю сферу й поділитися корисною інформацією з хмельничанами, які вже працюють у готельному, ресторанному бізнесі або лише мають намір відкрити навіть невеличку кав’ярню, — розповідає Леся Герасимчук. — Також на цій панелі презентуємо дві туристичні мапи — “Хмельницький цікавий” і “Подорожуй з Хмельницького”. Наше місто завдяки розвиненій інфраструктурі плануємо перетворити в туристично-логістичний центр області”.

Хмельницький виграв проект, який буде реалізований за кошти Європейського Союзу. Його суть — створення в нашому місті саме такого туристично-логістичного центру. Кінцева мета — зацікавити туристів зупинятися в обласному центрі, а з нього подорожувати у найцікавіші місця Хмельниччини. Повноцінна робота над проектом розпочнеться наступного року.

Завідувач міського відділу енергоменеджменту Наталія Плеканець повідала про четверту панель — “Енергоефективні рішення для бізнесу”.

“Енергоефективність — ключовий елемент успішного виробництва, адже економія енергоресурсів впливає на зменшення вартості кінцевої продукції, — зазначає пані Наталя. — Зокрема, ми запросили німецького архітектора Флоріана Ламмаєра, який займається будівництвом пасивних будинків. Хочемо, щоб наші забудовники звернули увагу на цю перспективну, але ще маловідому в Україні тему”.

Вхід на форум вільний за умови попередньої реєстрації на його сайті. Зареєструватися можна за посиланням: https://khmcityforum.com/registration/. Для тих, хто не може самостійно дістатися до місця його проведення, від міської ради з 8.30 курсуватимуть автобуси. Відкриття форуму заплановане на 10.00.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *