З життя громади

Хмельницький — щодня новий завдяки новим об’єктам, зокрема й соціальної інфраструктури, які з’являються в місті

Так, у вівторок на вулиці Перемоги, 10б відчинив двері перший Центр соціальних послуг у форматі “Прозорий офіс”, який обслуговуватиме до 25 тисяч мешканців Виставки та частини Озерної. Чудове приміщення зі світлими та просторими кабінетами, сучасними меблями, а також технікою й обладнанням створюватимуть зручності для тих, хто звертатиметься сюди за послугами. В Центрі забезпечений доступ для людей з особливими потребами, електронна черга, є навіть спеціально обладнаний дитячий куточок.

 “Ми обрали для себе курс “Хмельницький щодня новий”, — наголосив у привітальному слові міський голова Олександр Симчишин, відкриваючи соціальний заклад, — і тепер ідемо цим курсом… У планах — відкрити такі офіси в кожному мікрорайоні міста”.

Для облаштування Центру соціальних послуг “Прозорий офіс” місто витратило майже 4,6 мільйона гривень. А комп’ютерне обладнання та меблі на 2821 тисячу гривень забезпечило Міністерство соціальної політики України.

Послуги в Центрі надаватиме 21 працівник відділу грошових виплат та компенсацій управління праці та соціального захисту населення, їхні робочі місця об’єднані в єдину комп’ютерну мережу. Також до роботи будуть залучені працівники головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, міського центру зайнятості, міського відділення Фонду соціального страхування України в області, ЦНАПу. В систему “Прозорого офісу” входитимуть дві громадські приймальні в мікрорайонах міста.

З відкриттям украй необхідного для хмельничан соціального об’єкта присутніх привітали міністр соціальної політики Андрій Рева, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Лукомська, голова обласної організації профспілки працівників соціальної сфери Олександр Цюзік, митрофорний протоієрей-синкел Кам’янець-Подільської єпархії і керівник обласного благодійного фонду “Карітас” отець Іван Данкевич, а також депутати міської ради, керівники комунальних підприємств міста, хор під керівництвом Михайла Люшні.

Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *