Соціум

ОСББ “Проспект 93” реалізує свої плани

У десятиповерхівці на проспекті Миру, 93 розпочалися роботи з утеплення фасаду, які виконує ТОВ “Активна країна БУД”. Як розповіла голова ОСББ “Проспект 93” Раїса Поккало, рішення про це прийнято загальними зборами співвласників квартир у листопаді 2016 року.

“Тоді було досягнуто спільної згоди взяти участь у програмі “Енергозбереження, термоізоляція багатоквартирних житлових будинків”. Нашу заявку підтримала міська влада, — каже вона. — Була розроблена проектно-кошторисна документація, за якою вартість робіт визначена у сумі 2650 тисяч гривень. На жаль, через законодавчі зміни у цій сфері довелося вже підготовлену документацію переробляти, відтак процес затягувався. Тривалим видався і процес незалежної експертизи проекту. Зате нам пощастило з розподілом фінансування: 75% бере на себе міський бюджет, 25% — ОСББ. Надалі була укладена кредитна угода з “Укргазбанком”, за якою, завдячуючи відповідній міській програмі, кредитні кошти повертатимуться банку частинами. Вдячні міській владі за пільгові умови цієї програми”.

Раїса Поккало узгоджує плани робіт з бригадиром будівельників.

Розпочаті на будинку роботи мають певні особливості. Свого часу частина мешканців зробила утеплення своїх квартир пінопластом товщиною п’ять сантиметрів. Проте за стандартами програми стіни фасаду мають утеплятися відповідними матеріалами товщиною 12 сантиметрів. Належне обстеження визначатиме можливість використання раніше зробленого покриття, вартість цих матеріалів буде повернена. За рішенням загальних зборів співвласників, суму кредиту банку перераховуватиме ОСББ, а з ним розраховуватиметься кожен співвласник відповідно до вартості робіт на площі його квартири.

“Якщо дозволить погода, плануємо здійснити всі роботи за два місяці, — каже Раїса Поккало. — Але цим утеплення будинку не обмежуватиметься. На черзі — капітальний ремонт даху”.

Володимир РАЗУВАЄВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *