Культура

“Проект “Нація” — дотик до історії

Обласний академічний музично-драматичний театр ім. М.Старицького до Дня міста готує 30 вересня дві події: прем’єру вистави “Собака на сіні” та фотовиставку автентичного святкового жіночого вбрання проекту “Нація”.

На зустрічі з журналістами автор проекту “Нація” Ксенія Малюкова (на фото) розповіла, що цей задум має показати широкому загалу історію, велич і всю красу українського вбрання кінця ХІХ — початку ХХ століття. “Близьке знайомство з історією побуту берегинь нашого роду дасть змогу повернутися до свого коріння, ввібрати його силу і надати снаги для зростання у майбутньому”, — вважає вона.

Перші фотосесії проекту відбулись у Києві ще в березні минулого року. Її учасниками стали не професійні моделі, а актриси українських театрів і кіно. На думку Ксенії Малюкової, саме вони можуть передати не лише картинку історії, а й переживання реальних людей, для яких цей одяг і прикраси були звичними.

Як зазначив директор театру Андрій Ковальчук: “Для нас участь у проекті є знаковою подією — з відчуттям дотику до історії. Для фотовиставки з вбранням новоушицького строю ми обрали актрис трьох поколінь. Вхід до виставки вільний, крім того, кожен відвідувач зможе не лише побачити роботу візажистів, модельєрів, перукарів і дизайнерів, які готуватимуть актрис до фотосесії, а й взяти у ній участь”.

Володимир РАЗУВАЄВ

Фото Андрія ЯЩИШИНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *