Соціум

Хмельницький отримав гуманітарну допомогу з Німеччини

Сьогодні, 12 вересня, завдяки підприємцю та меценату Віктору Вікарчуку Благодійний фонд “Міжнародна асоціація підтримки України” передав гуманітарну допомогу з Німеччини Хмельницькій міській лікарні. Крім того, необхідне обладнання отримали територіальний центр соціального обслуговування та департамент освіти і науки міської ради.

Благодійники передали гуманітарну допомогу, загальна оціночна вартість якої складає понад 800 тисяч гривень. Це — 33 лікарняні ліжка, 42 тумбочки, 65 комп’ютерів, наркозно-дихальний апарат, апарат для розробки ліктів, інвалідні візки, милиці… Забезпечив транспортування обладнання Віктор Вікарчук, який переконаний, що бізнес повинен бути соціально відповідальним.

“Бізнес повинен робити внесок у розвиток міста, а влада — підтримувати такі прагнення. Сподіваюся, нинішня ініціатива стане гарним прикладом для решти хмельницьких підприємців, — ділиться Віктор Вікарчук. — Обладнання хоча й не нове, але вкрай необхідне. Завдяки ньому пацієнти матимуть комфортніші умови перебування. Закликаю всіх хмельницьких підприємців об’єднуватися навколо таких ініціатив. Разом, навіть вклавши невеликі кошти, зможемо зробити великі справи”.

Міський голова Олександр Симчишин під час передачі обладнання наголосив, що з міського бюджету щорічно виділяються значні суми на покращення матеріально-технічної бази закладів медичної, освітньої та соціальної сфер. Втім цих коштів недостатньо, щоб упродовж кількох років привести все до належного рівня.

“Щороку ми все більше виділяємо з бюджету на закупівлю обладнання, ремонти корпусів лікарень, їх термомодернізацію. Якби впродовж останніх 20 років були  такі ж видатки, то лікарня б не мала більшості нинішніх проблем, — розповідає Олександр Симчишин. — Приємно, що свідомі підприємці допомагають розвитку громади. Так, рік тому ми розмовляли з Віктором Вікарчуком про соціально відповідальний бізнес і домовилися показати гарний приклад для інших. Він дотримав свого слова. Сподіваюся, до цієї справи долучаться й інші”.

Міський центр соціального обслуговування отримав сучасні, просторі візки, милиці та комп’ютери.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *