Освіта

Чим навчальні заклади можуть зацікавити дітей?

Вчитися не лише корисно, а й цікаво. Цю тезу минулого четверга у парку ім. Т.Шевченка підтвердили хмельницькі освітні заклади, які презентували свою роботу в рамках Фабрики освітніх ідей.

Фабрика освітніх ідей з ініціативи міського департаменту освіти і науки проводиться в Хмельницькому вже вдруге. Цьогоріч свою роботу презентували понад 20 комунальних закладів освіти, а також приватні школи й громадські організації.

Хочемо зарядити позити  вом і гарним настроєм на весь новий навчальний рік дітей і педагогів, а також показати, що здобувати освіту надзвичайно цікаво, — розповідає заступник директора міського департаменту освіти і науки Світлана Губай. — Минулого року проводили “Фабрику освітніх ідей” у парку ім. М.Чекмана. Проте цього разу вирішили змінити локацію, щоб залучити якомога більше хмельничан”.

Фабрика освітніх ідей” складалася з багатьох локацій, де діти могли побачити різноманітні наукові досліди, взяти участь у мистецьких майстер-класах, взяти участь в цікавих іграх та вікторинах.

Учні й педагоги міського ліцею №17 привертали увагу не лише школярів, а й їхніх батьків: покази практичної фізики і хімії перетворилися на справжнє шоу. Зокрема, вони демонстрували способи, за допомогою яких можна добути електроенергію, хімічні реакції, властивості рідини, яку використовують у виробництві бронежилетів.

Це так звана дилатантна рідина. Якщо у неї повільно засунути руку, вона поводиться як вода. Проте, якщо вдарити її молотком, то її атоми стискаються і рідина стає міцною. Чим більша сила удару, тим міцніший цей матеріал. Нині дилатантну рідину починають використовувати під час виробництва бронежилетів, адже вона значно ефективніша, ніж звичайний кевлар, — каже одинадцятикласник Дмитро Войтков.

Також піч час різних інтерактивних заходів і психологічних тренінгів педагоги демонстрували принципи “Нової української школи”. Зокрема, переконували батьків, що не варто боятись освітніх інновацій, адже вони вже давно ефективно діють у навчальних закладах Європи.

Наш кор.

Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *