Місто і влада

Міська влада допомагає військовим

Сьогодні, 28 серпня, міський голова Олександр Симчишин завітав на територію військової частини А4239, що у Раковому, щоб проінспектувати будівництво даху на одній із казарм за кошти міського бюджету.

За словами головного інженера квартирно-експлуатаційного відділу міста Хмельницького підполковника Валерія Маланчука, казарма, на якій нині замінюють дах, збудована 1982 року. Через складну ситуацію у Збройних Силах минулими роками її довелося законсервувати.

“З плином часу й природних умов ця казарма стала занедбаною. Через діри в даху вода стікала аж на перший поверх і руйнувала підлогу й перекриття. Завдяки зусиллям командира частини й міської влади колишня казарма стане знову придатною для роботи. Міська влада розробила для нас програму підтримки, відповідно до якої були профінансовані закупівля будівельних матеріалів і виконання ремонтних робіт”, — зазначив Валерій Маланчук.

Будівельні матеріали для спорудження нового даху придбані минулого року й коштували міському бюджету 500 тисяч гривень. Цього ж року виділено один мільйон 200 тисяч гривень на ремонт. Спорудження нового утепленого даху дозволить зупинити руйнування приміщень. Після реконструкції колишня казарма слугуватиме потребам 140-го центру сил спеціальних операцій, який базується на території військової частини А4239.

“Підрядник має завершити будівництво даху до настання сезону дощів. Після цього почнеться реконструкція приміщення, на що передбачені кошти державного бюджету, — розповідає Олександр Симчишин. — Утім місто теж буде допомагати військовій частині, адже у ній дислокуються елітні підрозділи, які мають жити і навчатися у гідних, комфортних умовах. Тому рік тому місто першим взялося за відновлення військового об’єкта, який уже почав руйнуватися”.

Також за підтримки міського голови й небайдужих хмельничан на території військової частини завершується будівництво каплички.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *