Спорт

“Тур братів Стародубів” зібрав велосипедистів з 12 областей

Наприкінці минулого тижня з нагоди Дня Незалежності України у місті три дні тривали відкриті змагання з велоспорту серед ветеранів “Тур братів Стародубів”. За перемогу між собою змагалися ветерани велоспорту Хмельницького та 12 областей України.

За словами начальника міського управління молоді та спорту Сергія Ремеза, “Ці змагання проводяться у Хмельницькому вже 22 рік поспіль. За цей час він став відомим і за межами країни, адже раніше у змаганнях брали участь спортсмени з Молдови та Росії.

“У нашому місті народилися четверо братів Стародубів — Анатолій, Микола, В’ячеслав і Валерій. Усі свого часу стали майстрами спорту. Ця родина є дійсно унікальною й занесена у “Книгу рекордів України”, — розповідає Сергій Ремез. — 22 роки тому в Хмельницькому було прийнято рішення проводити “Тур братів Стародубів”, який за короткий час став надзвичайно відомим серед ветеранів велоспорту і нині не втрачає актуальності”. Отож протягом трьох днів змагалися спортсмени у дев’яти вікових категоріях від першої — 29-34 роки до останньої — 70 і старші.

Першим етапом змагань минулої п’ятниці стала індивідуальна гонка. Маршрут складав 15 кілометрів і пролягав між селами Тиранівка та Аркадіївці Хмельницького району.

Другий етап відбувся у суботу й став чи не найважчим. Представники трьох молодших вікових категорій в індивідуальній груповій гонці повинні були подолати 70 кілометрів. Старші — дещо менше. Стартували спортсмени на Вінницькому шосе, 16.

Третім етапом стала гонка-критеріум на майдані Незалежності. Також там у неділю проходили змагання серед дітей для популяризації велоспорту.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *