З життя громади

Запрацював “Фонтан кохання”

Вчора, 15 серпня, на площі Свободи запрацював оновлений фонтан, що отримав назву “Фонтан кохання”. Також впорядковано прилеглу територію, яка перетворилася на гарне місце для відпочинку хмельничан.

За словами міського голови Олександра Симчишина, реконструкція фонтану та благоустрій території коштував бюджету Хмельницького п’ять мільйонів гривень. Роботи тривали впродовж року. На прилеглій території встановили лавочки, підпірну стінку, поклали нову бруківку. Надалі планується озеленення площі Свободи.

“Нині площа Свободи стала одним з найкращих об’єктів благоустрою Хмельницького. Дуже добре пам’ятаю цю територію, коли певний час жив неподалік і час-від-часу гуляв тут з коляскою і сином, — розповідає Олександр Симчишин. — Тоді ця занедбана місцина приваблювала асоціальні елементи, які розпивали алкоголь. Нині ж площа Свободи стане гарним місцем для сімейного відпочинку, а вечорами — для закоханих пар. Сподіваюся, що хмельничани будуть берегти цей об’єкт благоустрою, адже він збудований за наші з вами кошти”.

Щоб вберегти фонтан від можливого вандалізму, неподалік встановлять камери спостереження.

Начальник міського управління житлово-комунального господарства Василь Новачок зауважив, що це вже четвертий фонтан, реконструйований коштом міста. Поки що не йде мова про будівництво нових фонтанів, адже це дороговартісні об’єкти, проте розглядають можливість реконструкції інших старих.

Під час запуску фонтану найбільше йому раділи дітлахи.

Працюватиме “Фонтан кохання” з 11.00 до 22.00.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *