Спорт

Волейболісти з п’яти країн змагались у Хмельницькому

Наприкінці минулого тижня, 10-11 серпня, в парку ім. І.Франка відбувся другий Міжнародний турнір з волейболу серед ветеранів.

Позмагатися між собою у Хмельницький завітали команди з Латвії, Литви, Білорусі, Болгарії, Польщі та різних міст України. За кожним із матчів було цікаво спостерігати, адже серед спортсменів чимало чемпіонів Європи й світу, а також учасників Олімпійських ігор.

“Рівень усіх команд надзвичайно високий, адже більшість учасників свого часу досягли значних успіхів у волейболі. Нині ж для цих спортсменів заняття волейболом більше схоже на хобі, проте це аж ніяк не впливає на видовищність гри, — запевняє голова Хмельницької федерації волейболу Іван Терещук. — У професійний волейбол грають спортсмени, які не досягли певного віку: для чоловіків це 40 років, для жінок — 35. Після цього віку волейболісти створюють ветеранські команди”.

Деякі іноземні збірні, які взяли участь у минулорічному турнірі, вирішили повернутися у Хмельницький. Серед них — жіноча команда “Damas Klubs” з латвійського Даугавпілса, котра під час першого турніру посіла другу сходинку. Її капітан Євгенія Дедем зазначила, що цього разу вони приїхали за золотом.

“Усі супротивники, особливо українські команди, грають на високому рівні. Тому змагатися з ними надзвичайно важко. Втім нині ми розраховуємо на перемогу, — поділилася Євгенія Дедем. — У ветеранському волейболі я з 2007 року. Його перевага в тому, що ми самі вибираємо, куди поїхати на змагання. І надзвичайно приємно і цікаво відвідувати турніри у вашому місті”.

Під час відкриття Міжнародного турніру його учасників привітав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

“Півтора року тому після чергового виступу нашої волейбольної команди в Європі вирішили організувати захід міжнародного рівня у Хмельницькому. Вже другий рік поспіль ця ідея втілюється в життя. Приємно, що нині спортсмени й глядачі можуть насолодитися гарною грою, — розповідає очільник міста. — Той фінансовий ресурс, який вкладаємо у розвиток спорту, вже дає віддачу. Так, цьогоріч маємо історичні досягнення у волейболі. Фактично вперше в історії цього ігрового виду спорту команда “Новатор” змагатиметься за Європейський кубок”.

Турнір тривав два дні — п’ятницю та суботу. 12 чоловічих і 6 жіночих команд зійшлися у запеклій боротьбі. Честь міста відстоювали команди “Новатор” і “Хмельничанка”.

У результаті серед жінок перемогу виборола команда “Хмельничанка”. Другу й третю сходинку посіли “Аеропорт” (Київ) і “Омега” (Львів). Серед чоловічих команд хмельницький “Новатор” був змушений задовольнитися сріблом. Першість над ним здобув чернівецький клуб “Ельдорадо”.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *