Спорт

У Хмельницькому пройде Міжнародний турнір з волейболу

Волейболісти з Польщі, Литви, Латвії, Білорусі та Болгарії завітають у наше місто на Міжнародний турнір з волейболу серед ветеранів, який проходитиме 10-11 серпня у парку ім. І.Франка. Детально про спортивні змагання у четвер, 2 серпня, в міській раді розповіли його організатори.

За словами співорганізатора турніру, капітана волейбольної команди “Хмельничанка” Ольги Фурман, такі спортивні змагання проходитимуть у нашому місті вже вдруге. Цього року географія учасників розширилися. Позмагатися між собою приїдуть 12 чоловічих і 6 жіночих команд з Польщі, Литви, Білорусі, Болгарії, Латвії та різних міст України.

“Минулорічний турнір надзвичайно сподобався гостям і тоді виникла думка зробити його щорічним, — розповідає Ольга Фурман. — Спостерігати за грою цікаво, адже в змаганнях беруть участь спортсмени, які свого часу досягли серйозних результатів. Серед них  чемпіони Європи, світу та Олімпійських ігор”.

Голова Хмельницької федерації волейболу Іван Терещук переконаний, що такі події привернуть увагу молоді до цього виду спорту.

“У нашому місті волейбол стрімко розвивається і стає надзвичайно перспективним для молодих спортсменів. Нині маємо дві команди, які грають у Суперлізі. Чоловіча команда вже заявлена на Єврокубки. Крім того, волейбол корисний для здоров’я вид спорту, яким можуть займатись усі охочі незалежно від віку й статі”, — підкреслив Іван Терещук.

Начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез зазначив, що Міжнародний турнір з волейболу серед ветеранів також покликаний популяризувати наше місто на світовій спортивній арені. Щоб розвивати волейбол в обласному центрі, міська влада нині створює відповідну спортивну інфраструктуру.

Отож стартують змагання 10 серпня о 10.00, а офіційне відкриття — того ж дня о 14.00 в парку ім. І.Франка. На турнірі наше місто представлятимуть команди “Новатор” і “Хмельничанка”.

Нагадаємо, переможцями минулорічного турніру серед чоловіків стала команда волейбольного клубу “Вінниця”, серед жінок — “Аеропорт” (Київ).

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *