Соціум

Нове обладнання врятує життя передчасно народжених немовлят

Сьогодні, 1 серпня, міська дитяча лікарня отримала сучасне обладнання, яке допоможе рятувати життя передчасно народжених немовлят. У рамках благодійної акції “Orange Days в EV” медичний заклад отримав подарунки загальною вартістю 120 тисяч гривень.

Передчасно народженими дітьми вважаються немовлята, котрі з’явилися на світ до 37 повних місяців вагітності з масою тіла менше 2,5 кілограма. Щороку в світі народжується 15 мільйонів таких дітей, В Україні — 23-24 тисячі. Ці немовлята раніше не мали шансу на виживання, а нині успішно виходжуються, але потребують особливого догляду. І все це завдяки розвитку медичних технологій.

Нове обладнання допоможе зробити ефективнішою роботу відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених міської дитячої лікарні, яке щороку рятує життя понад 200 немовлятам. Благодійники передали медичному закладу два монітори пацієнта IMEC8 Mindray, пульсоксиметр CX100 і вимірювальні датчики багаторазового використання.

Зокрема, пульсоксиметр виміряє рівень кисню в крові немовлят. Цей показник надзвичайно важливо контролювати, адже одна з найбільш поширених патологій у передчасно народжених — нестача кисню у крові, що може викликати гіпоксію та мати інші небезпечні наслідки на все життя.

У рамках передачі обладнання в лікарні відбувся просвітницький захід для теперішніх і майбутніх мам. Лікарі розповідали жінкам про особливості догляду новонароджених у домашніх умовах і наголосили на необхідності використання спеціалізованого обладнання.

“Для кожної мами важливо вміти визначати основні симптоми хвороб, які можуть проявитися вдома. Такі знання допоможуть вчасно надати дитині необхідну допомогу”, — наголосила головний лікар міської дитячої лікарні Наталя Зимак-Закутня.

Наш кор.

Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *