Спорт

Всеукраїнський чемпіонат з велоспорту в Хмельницькому

Наприкінці минулого тижня у місті три дні тривав чемпіонат України в командній гонці з велосипедного спорту на шосе. До змагань долучилися представники майже всіх областей України.

“Для Хмельницького вже стало щорічною традицією приймати у себе чемпіонат України з велосипедного спорту на шосе серед юнаків і дівчат, — розповідає заступник голови федерації велосипедного спорту Хмельницької області Анатолій Білик. — Якщо минулого року в змаганнях взяли участь 118 юних спортсменів, то цьогоріч їх 151. Це надзвичайно гарна тенденція. Крім того, дуже приємно, що у перші дні гідні результати показали наші спортсмени”.

У чемпіонаті взяли участь юнаки та дівчата 2002-2003 і 2004-2005 років народження. У п’ятницю та суботу перегони тривали на об’їзному шосе, а в неділю — на майдані Незалежності.

Спершу проводилася у командна гонка. Молодша вікова категорія дівчат долала 15-кілометрову дистанцію, а решта — 24 кілометри. Серед четвірок дівчат старшої вікової категорії золоті медалі для нашої області принесли Наталя Свистунова, Анастасія Плоцідим, Дарина Нагуляк і Юлія Калинюк. Бронзу виборола змішана команда, у складі якої двоє хмельничанок — Олександра Чорна й Катерина Кравцова. Також кращими велосипедистами серед молодших юнаків стали Давид Звірановський, Владислав Толошин, Олександр Кришталь і Дмитро Асонов.

Збірна області дівчат 2004-2005 років народження у складі Наталі Сафронюк, Катерини Черватюк, Христини Ганжук і Марини Калинюк виборола срібні нагороди чемпіонату. У цій ж категорії в змішаній команді бронзу здобула хмельничанка Віолета Кондрут. Збірна старших юнаків — шоста.

У суботу тривала групова гонка. Перед фінішем на спортсменів чекав півкілометровий підйом з набором висоти у 16 метрів. Першими визначили переможців серед дівчат 2004-2005 років народження. Перемогу у фінішному ривку здобула Віра Денисюк з Білої Церкви. З відставанням у долі секунди за нею лінію перетнули хмельничанки Христина Ганжук і Наталя Сафронюк.

Натомість у старших дівчат: Софію Шевченко з Білої Церкви випередила хмельничанка Анастасія Плоцідим. За ними на третій і четвертій позиції — Юлія Калинюк і Дарина Нагуляк. Срібло серед молодших юнаків також залишиться вдома: його здобув Давид Звірановський, якого на долі секунди випередив харківський спортсмен.

У неділю велосипедисти змушені змагатися не лише з суперниками, а і погодними умовами. Хоч дощ був не надто сильним, але на швидкість гонщиків таки вплинув. Технічна складність дистанції навіть за сухого покриття неодноразово провокувала падіння. Протяжність кола, яке охопило головну площу міста й вулиці Гагаріна, Грушевського та Володимирську, становила 1200 метрів.

Це був другий з трьох турнірів чемпіонату України у цьому виді змагань. Фінал відбудеться вже цими вихідними в Первомайську, де будуть визначені володарі медалей.

Під час хмельницької частини чемпіонату серед молодших дівчат представниця Київської області лідирувала 13 кіл і виграла тур попри заміну проколеного колеса. Другою за сумою набраних очок стала харків’янка, а хмельничанка Наталя Сафронюк посіла третє місце.

Серед старших дівчат переможцем стала хмельничанка Юлія Калинюк, яка до останнього 24 кола утримувала лідерську позицію. У важкі боротьбі з Софією Шевченко другу сходинку посіла Анастасія Плоцідим.

Серед юнаків 2004-2005 років народження Давид Звірановський посів другу сходинку, а в категорії 2002-2003 років лише шоста позиція Івана Савчука.

Наш кор.

Фото Андрія ЯЩИШЕНА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *