Спорт

Велопробіг з бантиками

Вчора, 29 липня, понад півсотні хмельничанок долучилися до дівочого велопробігу, що проводиться вже четвертий рік підряд. Цьогорічним дрес-кодом для учасниць стали бантики.

За словами співорганізатора велопробігу Катерини Тарадай, щороку для велопробігу намагаються обрати цікаву родзинку. Цього разу вирішили зупинитися на бантиках, адже цей дівочий аксесуар пасує двоколісному транспорту.

“Хочемо показати, що дівчатам не обов’язково їздити на велосипеді у штанах чи спортивному одязі. Можна одягнути плаття й поїхати на ровері, наприклад, у кафе на побачення чи зустріч з подругами. Велосипед — зручний спосіб пересування містом для тих, хто дбає про власне здоров’я й струнку фігуру, — розповідає Катерина Тарадай. — З кожним роком у Хмельницькому збільшується кількість велосипедисток. Тому традиційними велопробігами хочемо також привернути увагу влади до своїх потреб. Щоб безпечно їздити на двоколісному транспорті, необхідна відповідна інфраструктура ”.

До велопробігу долучилися не лише дівчата, а й чоловіки, але своїх залізних коней вони вирішили не прикрашати бантиками. Взагалі хмельничани приходили цілими родинами. Зокрема, значно побільшало маленьких велосипедистів.

“Родиною ми не вперше беремо участь у велопробігах. Зокрема, разом проїхалися вулицями міста під час відкриття цьогорічного велосезону. Цього ж разу вирішили взяти із собою малечу, — ділиться учасниця велопробігу Світлана. — Для нас це гарний спосіб провести час. Крім того, хочемо показати своїм дітям, що їздити на велосипеді не лише зручно, а й корисно для здоров’я та довкілля”.

Учасники велопробігу стартували біля кінотеатру ім. Т.Шевченка. У супроводі поліції вони проїхалися центральними вулицями міста. Наприкінці на присутніх очікували цікаві конкурси та призи.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *