Соціум

У Хмельницькому виготовлятимуть кабелі для “Bentley” і “Lamborghini”

Через кілька місяців у Гречанах запрацює перша черга заводу німецько-японської компанії “Sumitomo Electric Bordnetze”, де виготовлятимуть кабельно-провідникові системи для автомобілів. Сьогодні, 13 липня, у міській раді представники компанії та міської влади провели спільну прес-конференцію, на якій розповіли про важливість відкриття цього підприємства, а згодом вони відвідали й сам майбутній завод.

Нині компанія “Sumitomo Electric Bordnetze” (SEBN) має підприємства у Тернополі, Чернівцях і Чорткові. Нещодавно її представники зацікавилися нашим містом, адже вони вважають, що Хмельницький має гарний логістичний і кадровий потенціал. Щоб обговорити можливості співпраці, у серпні минулого року вони вперше зустрілися з представниками хмельницької влади.

Таку продукцію виготовлятиме завод у Хмельницькому

“Після десяти місяців спілкування й роботи можемо точно сказати, що у нашому місті запрацює нове європейське підприємство, — ділиться міський голова Олександр Симчишин. — Цей завод створить у нас кілька тисяч нових робочих місць, збільшить податкові надходження до бюджету. Вважаю це неабияким успіхом. Нині ми працюємо ще з кількома потенційними інвесторами й, сподіваюся, що це також дасть результат”.

За словами почесного консула Федеративної Республіки Німеччина в Чернівцях, технічного директора SEBN UA Олександра Шлампа, підприємство займається виробництвом кабельної в’язки. Його продукція використовують в автомобілях “Porsche”, “Volkswagen”, “Bentley”, “Lamborghini”.

“Компанія SEBN має 20 заводів у різних країнах світу. В Україні вона почала працювати 11 років тому. Нині у нас є плани розширення виробничих потужностей. Ми розглядали перспективи різних міст і виявили, що саме в Хмельницькому є чудовий кадровий потенціал, тут можна знайти висококваліфікованих інженерів. Дивно, що подібні компанії не відкривали у вас свої виробничі потужності. Дуже вдячний керівництву міста й області, адже ми надзвичайно швидко владнали організаційні та земельні питання”, — зазначив Олександр Шламп.

Працюватиме підприємство на території колишнього механічного заводу на вулиці Північній, 2. SEBN вирішив справу з його боргами й придбав приміщення, а міська рада під час липневої сесії виділила необхідну земельну ділянку. Нині у тут тривають ремонтні роботи. Перша черга заводу повинна запрацювати через кілька місяців.

Нині тут тривають ремонтні роботи й через кілька місяців хмельничани отримають нові робочі місця та достойну зарплатню

 

Це занедбане приміщення старого заводу перетворять на підприємство з європейськими стандартами

Паралельно компанія проводить набір працівників. Перші хмельничани вже поїхали працювати у Тернопіль, звідки повернуться в рідне місто після відкриття першої черги. Від більшості потенційних працівників не потребується якихось особливих навичок. Упродовж десяти днів вони зможуть пройти необхідне навчання на заводі. Після цього одразу стають за конвеєр. Проте для створення кабельно-провідникових систем для електромобілів і гібридів набиратимуть кваліфікованих інженерів, адже така робота вимагатиме значно більших знань.

Фінансовий директор SEBN UA Олег Білобровко розповів, середня зарплатня на заводах їх підприємства становить 11 тисяч гривень. Якщо звичайний робітник відпрацює всі дні, не пропускатиме роботу чи не виходитиме на лікарняні, то він отримає щонайменше 7500-8000 гривень на місяць. Крім того, на підприємстві є додатковий соціальний пакет. Зокрема, дешеві обіди (11 гривень), медичне страхування, спортзал, тренінги й можливість кар’єрного росту.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

One Response

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *