Подробиці

Кір продовжує атакувати хмельничан

На стаціонарному лікуванні в міській інфекційній лікарні нині 18 хворих, з них вісім дорослих, решта — діти.
За даними ДУ “Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України”, спалахи кору зафіксовано в усіх районах області. Завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Тетяна Федак зауважує, що захворювання на кір виявлено у 248 дорослих та 325 дітей, з них 474 (83%) були госпіталізовані. За статистичними даними, 226 хворих не мали щеплень, а у 123 пацієнтів дані про це відсутні. Це означає, що серед 573 осіб, які хворіли на кір, 61% не вакциновані. Летальних випадків, на щастя, не було.
За інформацією головного лікаря інфекційної лікарні Оксани Піддубної, стан хворих середньої важкості, без ускладнень. “На жаль, кір продовжує атакувати хмельничан. Щодень на лікарняних ліжках опиняються двоє-четверо нових пацієнтів. З початку року в обласному центрі зареєстровано 165 хворих на кір. Хочу зауважити, що всі, хто лікувався в нашому закладі від кору, не були вакциновані. Люди мають зрозуміти, що вакцинація — єдиний надійний захист від кору. І цей факт має змусити їх вакцинуватися”, — наголошує Оксана Піддубна.
Та попри поширення захворювання на всій території області, особливої активності не щеплених не спостерігається. Начальник міського управління охорони здоров’я Борис Ткач наводить дані: “В червні вакциновано 218 дітей до року, а з початку 2018-го — 1577. Крім того, минулого місяця отримала щеплення від кору 181 дитина-шестирічка, а з початку року — 1714 дітей цього віку. Наразі спостерігаємо низький рівень вакцинації серед дорослих. Хоча маємо доступну якісну живу вакцину Priorix виробництва GSK (Бельгія). Отримати щеплення можна, звернувшись в амбулаторію сімейної медицини до свого сімейного лікаря”.
Медики Хмельницького закликають батьків відповідально та з розумінням поставитися до ситуації, що склалася, і зробити щеплення від кору собі та дітям. Місто нині забезпечене якісними вакцинами.
Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *