Подробиці

Як працюють народні депутати від Хмельниччини

Громадянська мережа “ОПОРА” вже третій рік моніторить роботу депутатів у Верховній Раді, порівнюючи їхню активність у різних аспектах діяльності. І якщо в попередні роки “ОПОРА” формувала рейтинги депутатів, то цьогоріч досліджувала активність депутатів за обраними критеріями.

Днями місцеві представники “ОПОРИ” оприлюднили свої дослідження роботи депутатів-мажоритарників від Хмельниччини.
За 3,5 роки роботи Верховної Ради загалом усіма гілками влади було ініційовано розгляд 6618 законопроектів, 5528 або майже 84% з яких подали народні обранці. Решта 1090 законопроектів були від президента чи уряду. Проте з-понад п’яти з половиною тисяч депутатських проектів ухвалили лише 423 (23%). Натомість ухвалено 76% законопроектів, ініційованих президентом. За тематикою подані проекти розподілились так: 2079 законопроектів — з питань економічної політики, 1698 — галузевий розвиток, 1275 — правова політика.
Політичною силою, яка ініціювала найбільше згодом ухвалених законопроектів, став Блок Петра Порошенка “Солідарність” — 307.
Найактивнішими щодо голосування у Верховній Раді за ці 3,5 роки були Андрій Парубій — 99,9%, Іван Спориш (БПП) — 99,9%, Сергій Мельник (БПП) — 99,7%, Микола Величкович (Народний фронт) — 99%.
За моніторингом “ОПОРИ”, за п’ять місяців 2018 року частина мажоритарників з Хмельниччини досить активно працювала у своїх профільних комітетах: Роман Мацола був присутній на всіх засіданнях комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, в складі якого він перебуває, Сергій Мельник (заступник голови комітету з питань бюджету) та Олександр Герега (голова підкомітету з питань тарифного та нетарифного регулювання комітету з питань податкової та митної політики) побували відповідно на 82 та 80% засідань. Жодного разу не працював у комітеті з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України нардеп Віктор Бондар. Натомість він найчастіше виступав за цей період у Верховній Раді — 13 разів. Наступний за ним Сергій Лабазюк виступив сім разів, а Сергій Мельник — п’ять. Жодного разу не продемонстрували своє ораторське мистецтво Роман Мацола та Олександр Герега.
За п’ять місяців 2018-го найбільше проектів постанов підготував Сергій Мельник — п’ять, чотири проекти підготовлені Віктором Бондарем. Жодної ініціативи не було в Олександра Гереги та Романа Мацоли. Зате Роман Мацола та Андрій Шинькович лідирують за кількістю підготовлених законопроектів: відповідно 25 і 24 нормативні акти.
Традиційно лідерами за кількістю активностей в окрузі згідно з інформацією з відкритих джерел та відомостями, наданими помічниками нардепів, є Володимир Мельниченко (26), Роман Мацола (19), Сергій Лабазюк (12). Особисті прийоми проводили Роман Мацола (32) та Сергій Мельник (8). Дуже рідко, як свідчить інформація з відкритих джерел, відвідували свої округи Віктор Бондар (2) та Олександр Герега (1).
Найчастіше брали участь у роботі органів місцевого самоврядування Роман Мацола (20), Сергій Мельник (7), Андрій Шинькович та Сергій Лабазюк (по 3).
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *