Культура

У суботу — “My Fest”!

У вівторок детально презентували фестиваль до Дня молоді “My Fest” у міській раді. Головні його організатори: начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез, його заступник Олена Мандзій, голови молодіжної громадської ради Анастасія Козак, громадських організацій “Коло” Ростислав Юрковський, “Територія” Андрій Захарко та “Молодь за краще майбутнє” Владислав Гребенюк.

Тож стартуватиме фестиваль 30 червня о 8.00 на міському пляжі, де відбудеться ранкова руханка. Загалом “My Fest” займатиме всю територію берега Південного Бугу з боку пляжу, яка буде поділена на кілька фестивальних зон. Головна сцена буде аж у кінці пляжної зони, ввечері з 17.00 тут співатимуть відомі гурти “From Subway to soul”, “Banana bus”, “KARNA”, “Безоднята інші. Також діятиме мала сцена, де звучатиме акустична музика (співатимуть та гратимуть Андрій Шамрай, Максим Бондар, гурт “Забавка”), виступатимуть відомі місцеві поети, письменник Любко Дереш, відбуватимуться мистецькі перфоманси, майстер-класи, експонуватимуться художні виставки.

Діятиме і зона для дітей, де вони зможуть не лише погратися в цікаві ігри, потішитися піною з мильних бульбашок, а й отримати корисну інформацію від спеціалістів, зокрема психологів тощо.

Знайдуть, чим розважитися, й прихильники спорту. Для них у спеціальній зоні відбуватимуться показові виступи спортсменів, які досягли успіху на всеукраїнських та світових змаганнях. Так, тут започаткують змагання з пляжного регбі, відбудуться показові виступи зі східних єдиноборств, національних видів спорту, як-от бойовий гопак, свою вправність покажуть веслувальники тощо.

Новинкою фестивалю стане зона гумору, де публіку розважатимуть команди КВК.

Здивує хмельничан і шоу мотобайків. Таку мотозону на фестивалі зроблено не випадково, адже цьогоріч у місті планують відновити мототрасу в Раковому.

Оскільки “My Fest” переріс із фестивалю екологічного, екотеми теж будуть представлені. Зокрема тут припаркується екобус, куди можна здати небезпечне сміття, наприклад, старі батарейки.

Буде цікаво на “My Fest” й ерудитам. Для них діятиме зона розвитку, де молодіжні активісти, волонтери ділитимуться корисною інформацією, консультуватимуть з різних питань. На виставці молодіжних ініціатив молодь ознайомиться з можливостями різнобічного розвитку.

А завершиться фестиваль нічним кінопереглядом стрічки “У нас був шкільний бал”, яку відзняли хмельничани. За бажанням публіки транслюватимуться й інші фільми.

Загалом, організація цьогорічного фестивалю на високому рівні, продумані усі деталі. Похарчуватися можна буде на спеціальних фудкортах, будуть облаштовані додаткові біотуалети, спеціальні зони для людей з обмеженими можливостями, чергуватиме карета швидкої допомоги. А тим, хто захоче дізнатися про деталі проведення фесту, отримати карту різних фестивальних зон, флаєри, організатори радять звертатися в інформаційні центри.

Ірина САЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *