З життя громади

Нове оснащення для вибухотехніків

Сергій Мельник офіційно передає автомобіль вибухотехнікам
Старий УАЗ, яким раніше пересувалися вибухотехніки

До Дня вибухотехнічної служби для відповідного підрозділу Національної поліції в Хмельницькій області за кошти державного бюджету придбано автомобіль підвищеної прохідності для проведення спеціальних вибухотехнічних робіт “Форд Рейнджер” вартістю 1,16 мільйона гривень. Автомобіль такого рівня є в небагатьох містах України. В ньому можуть розміститися п’ятеро спеціалістів та вибухотехнічне обладнання, що суттєво підвищить оперативність підрозділу, особливо в складних погодних умовах та бездоріжжі осінньо-зимового періоду. А враховуючи, що до цього у підрозділі використовували автомобіль УАЗ, виготовлений ще в 1990-х роках, таке оновлення рухомого складу особливо доречне.
Асигнування в державному бюджеті в сумі 3 мільйони гривень для придбання спеціального автомобіля й обладнання з’явились за ініціативи народного депутата Сергія Мельника під час розгляду Державного бюджету на 2018 рік у другому читанні, коли до нього було внесено відповідні поправки за бюджетною програмою “Забезпечення діяльності підрозділів, установ та закладів Національної поліції України”.
На решту суми планується придбати портативну рентгенівську доглядову систему, яка дозволить просвічувати підозрілі предмети, щоб виявляти вибухонебезпечні предмети; генератор радіоперешкод для нейтралізації радіокерованих саморобних вибухових пристроїв; автомобільний причіп для обладнання пересувної вибухозахисної камери, в якій можна буде транспортувати вибухонебезпечні предмети до місця знешкодження, та квадрокоптер.
Наш кор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *