Соціум

Хмельничан закликали саботувати Чемпіонат світу з футболу

Вчора, 13 червня, поблизу кінотеатру ім. Т.Шевченка громадські активісти провели акцію “Футбол на крові”, під час якої охочі могли забити “кривавий м’яч у ворота Мордора”. Таким чином небайдужі громадяни вирішили застерегти хмельничан від поїздок у Росію на Чемпіонат світу з футболу, а також закликати саботувати його телетрансляції.

Нині є інформація, що до шести тисяч українців вирішили поїхати до Росії на Чемпіонат світу з футболу, який розпочався сьогодні, 14 червня. Хоч акція проводилася напередодні початку спортивних змагань, громадські активісти переконані, що все ж таки не пізно зайвий раз нагати хмельничанам про небезпеку відвідин Російської Федерації.

За їхніми словами, на території країни-агресора, навіть під час футбольного чемпіонату, кожен українець може стати політичним в’язнем без будь-якої на те причини.

“Попри супротив світової спільноти Чемпіонат світу з футболу все ж таки проводиться на території країни-агресора. Усі українці, які наважилися поїхати туди, можуть стати заручниками ворога, який використовуватиме їх для власних цілей, — розповідає співорганізатор акції Олег Майданюк. — Крім того, закликаю не дивитися Чемпіонат по телевізору, адже разом із футболом транслюється реклама, на якій зароблять телеканали, що зробили аморальний вчинок — вирішили транслювати спортивні події ворожої країни”.

Під час акції громадські активісти демонстрували листівки з фотографіями українських політичних в’язнів у російських в’язницях. Крім того, поставили ворота, які символізують Росію. Усі охочі могли забити “кривавий м’яч у ворота Мордора”.

Наш кор.

Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *