Сьогодення

Тепловики готуються до нового опалювального сезону

МКП “Хмельницьктеплокомуненерго” завершило опалювальний сезон ще на початку квітня і з того часу теплопостачальне підприємство готується до нового опалювального періоду.

У цей час роботи на підприємстві не зменшується, навпаки збільшується, — повідомляє Світлана Остап’юк, заступник директора. — У міжопалювальний період підприємство перевіряє котельні, центральні й індивідуальні теплові пункти, теплові камери, мережі подачі тепла та гарячого водопостачання”.

Відповідно до комплексного плану технічних заходів щодо удосконалення технології теплопостачання та підготовки теплового господарства підприємства до роботи в осінньо-зимовий період цьогоріч буде замінено більше 4 кілометрів теплових мереж на попередньоізольовані в двотрубному вимірі. До опалювального сезону підготують 60 центральні теплові пункти, 55 котельні, а також внутрішні мережі теплопостачання та гарячої води у 496 будинках, які обслуговує “Хмельницьктеплокомуненерго”.

Тепловики завчасу подбають про заміну зношених ділянок труб та поновлення теплоізоляції задля усунення втрат теплоносіїв і покращення якості надання послуг. На виконання всього комплексу підготовчих робіт підприємство використає інвестиційні та власні кошти, а також з бюджету міста. Загалом ця сума становить 20 мільйонів гривень.

Згідно з інвестиційною програмою, на яку закладено 6,38 мільйона гривень, буде проведено реконструкцію ЦТП на вулиці Проскурівського підпілля, 25 та дев’яти великих магістральних тепломереж. З казни міста виділено 10,3 мільйона гривень на реконструкцію ЦТП на вулиці Прибузькій, 6 під міні-котельню, аби не було втрат у мережах в літній період, капітальний ремонт котла на Водопровідній, 48, встановлення нового насоса на Бандери, 32/1, реконструкцію котельні на Сковороди, 11, ремонт двох когенераційних установок та двох магістральних мереж протяжністю 270 м.

Крім того, тепловики виконують багато інших поточних ремонтів на теплових мережах та внутрішньо будинкових системах теплопостачання житлових будинків.

На цей час вже замінено 50% запланованих тепломереж, загалом до двох кілометрів: на вулиці Кармелюка, 8/1, по 0,5 км — на вулицях Гречка та Зарічанській, 8, де вже проводимо гідравлічні випробування. У червні також закінчимо роботи в котельні на вулиці Сковороди, 11, — розповідає Борис Кизима, головний технічний керівник теплокомуненерго. — Масштабні роботи проведено на вулиці Свободи на ділянці тепломережі від управління СБУ до вулиці Водопровідної. Тут ліквідовано чотири теплові камери та забрано з проїжджої частини 10 люків. Наразі ремонтні бригади працюють на Зарічанській, 14, вулиці Гречка, переході через вулицю Свободи поблизу Водопровідної та на Грушевського біля колегіуму №16.

Вікторія СТАНДРІЙЧУК

Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *