Культура

Щоб наших близнят знали в обличчя

Нещодавній “Парад близнят”, який відбувся у місті до Дня захисту дітей, залишив не тільки добрі згадки, а й чимало цікавих світлин. Знімав серед інших член обласної організації Національної спілки фотохудожників України Сергій Аніськов. Свої світлини дітей дзеркальної зовнішності презентував в Інтернеті, а кращі — у виставковому залі міської дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Відкриття експозиції “Схожі за обличчям і різні за характером”, в яку увійшло 28 фоторобіт, відбулося 5 червня.

Близнята — диво, і щастя, що у нашому місті таких див чимало! Наприклад, у колегіумі №16, де фотоавтор зняв аж п’ять пар. Наче дві половинки одного цілого Андрій та Іван Капітанчуки, Ілля та Нікіта Здибаль, Вікторія та Валерія Андріїшині і ще чимало різних й однакових діток нашого міста.
“Хоча фотограф і написав, що ми різні за характером, дозволю собі з ним не погодитися, бо ми з сестрою усе робимо однаково. Навіть чоловіки у нас обидва Сергіями звуться…”, — кажуть гості фотоекспозиції близнята Тетяна Постернак та Олена Залізко, обидві у чудових блакитних сукнях, з однаковими зачісками.
“Нам із братом навіть важко розрізнити хто з нас де на дитячих світлинах, які робили один одному. І дзеркала з собою на гастролі брати не треба: глянеш на брата — так і ти виглядаєш. І глядачу байдуже, де Євген, а де Вадим, сприймають нас як єдине ціле”, — жартують зіркові гості заходу, співаки, брати Гжегожевські. Вони у рамках заходу презентували власний мистецький проект “Співочі дзеркала” — фестиваль, куди запрошують талановитих близнят.
Привітав з відкриттям фотоекспозиції Сергія Аніськова і голова обласної організації НСФУ Анатолій Іванов, котрий жартома порадив автору дорозвинути другу половину назви фотоекспозиції, адже присутні на її відкритті близнята стверджували, що в усьому однакові. Все ж відмінності є, запевняє Сергій Аніськов — не лише фотограф, а й фаховий психолог.
Відбулася фотоекспозиція завдяки міському управлінню молоді та спорту, очільник якого Сергій Ремез теж привітав причетних до неї. А також публічно нагородив подяками тих, хто допоміг влаштувати цьогорічний “Парад близнят”.
Тож, тепер хмельницьких близнят місто знає в обличчя.
Ірина САЛІЙ
На фото: брати Гжегожевські, сестри Тетяна Постернак і Олена Залізко та Сергій Аніськов
Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *