Соціум

Хмельницькі газівники — треті у конкурсі професійної майстерності

На Житомирщині відбувся другий етап всеукраїнського конкурсу професійної майстерності газівників груп контрольно-приладного обстеження. Хмельниччину представляли газівники з обласного центру.

Перший конкурс — перевірка теоретичних знань кожного працівника. Але для наших газівників то не новина, адже систематична перевірка знань та екзамени на підвищення кваліфікації — вже звична справа. Далі йдуть складніші завдання: виконання бригадами робіт з комплексного приладового обстеження підземного газопроводу.

Потрібно проявити максимально знання та визначити місцезнаходження підземного газопроводу, нанести на схему місце його прокладення. Крім того, визначити глибину закладання газопроводу, перевірити суцільність ізоляційного покриття, а в разі виявлення пошкоджень — нанести на схему місця пошкоджень. Також перевірити газопровід на герметичність. У разі підозри на витік газу, загазованості діяти згідно з інструкцією.

Як зауважує капітан команди Павло Атаманчук: “Сьогоднішні змагання нам необхідні, адже ми переймаємо досвід та застосовуємо його на практиці. Це дає змогу працювати на випередження, щоб не допускати аварійних ситуацій, запобігати їм. Наприклад, тільки у місті Хмельницькому чотири наші бригади щоденно обстежують в середньому 10-15 км газопроводів, знаходимо витоки, пошкодження ізоляції, усуваємо їх”.

Леся Андрейко, прес-служба ПАТ “Хмельницькгаз”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *