Спорт

Велосипедистів стає більше, інфраструктура для них розширюється

У неділю в обідню пору центральні вулиці Хмельницького заповнили велосипедисти: велелюдною колоною проїхали головними траспортними артеріями.

Стартувала колона велосипедистів від кінотеатру ім. Т.Шевченка

Так у місті відзначали велодень. Стартувавши з майданчику біля кінотеатру ім. Т.Шевченка, його учасники курсували центром міста — вулицями Проскурівською, Шевченка, Свободи, Героїв Майдану, Кам’янецькою… Кінцевою точкою маршруту став парк ім. М.Чекмана, де організатори, зокрема ГО “Критична маса”, влаштували дійство для велосипедистів — конкурси, розіграш лотереї, призи від спонсорів, показові виступи професіоналів…

Міський голова Олександр Симчишин став повноцінним учасником велозаїзду

Щороку велосипедистів стає більше, це дуже тішить, міська влада дбає про їхній комфорт, — запевнив повноцінний учасник велозаїзду, міський голова Олександр Симчишин. — Так, біля шкіл з’явилися велопарковки, у парку ім. М.Чекмана — велодоріжки, нові дороги, наприклад на вулиці Січових стрільців, це мікрорайон Озерна, будуються за проектом одразу з велодоріжкам  и, також з’явиться велодоріжка на проспекті Миру після ремонту дорожнього полотна, а також на вулиці Свободи. Словом, велоінфраструктура у Хмельницькому розширюється. Щоправда, ще слід виховувати інших хмельничан — не велосипедистів не зазіхати на простір людей на двоколісному транспорті, наприклад, на велодоріжці вздовж набережної”.

До велозаїзду, окрім міського голови з сином, долучилася також депутат міської ради Анастасія Ярова, котра, як сама запевняє, користується велосипедом щодня. І таких велосипедистів, які день у день їздять на двоколісному транспорті замість громадського чи автомобільного, тим самим зберігаючи ресурси й поліпшуючи екологічну ситуацію, у Хмельницькому чимало. Це й продемонстрував велодень. Його учасниками були велосипедисти різних вікових категорій — від малюків на дитячих велосипедах до велосипедистів із уже поважним досвідом, приїжджали родинами, для яких їзда на велосипеді — сімейна традиція.

До велодня долучилися уже традиційні спонсори — магазини з продажу велотехніки, а також нові — спорткомплекси й реалізатори питної води. Вони й забезпечили лотерею призами. Так, хмельничани отримували шоломи, велорукавички, пляшки для кріплення на велосипеді, а також сертифікати на масаж, засмагу у солярії і тримісячні фітнес-заняття.

Та головним того дня, звісно, стала демонстрація кількості й потужності такої сили як хмельницькі велосипедисти, яких насправді багато і на яких на дорозі слід зважати.

Ірина ЛЬВОВ, учасниця велодня

Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *