Соціум

Друга молодість: випускний в “Університеті третього віку”

У Будинку культури у вівторок відбувся  незвичайний випускний вечір: зі своїми студентами — людьми літнього віку прощався “Університет третього віку”. Він діє на базі міського територіального центру соціального обслуговування. Цьогоріч був перший навчальний рік.

Ініціатором відкриття такого навчального закладу був міський голова Олександр Симчишин. Він завітав і на урочистості з нагоди випуску. Цей навчальний заклад особливий саме завдяки його студентам, які хоч і не молоді, але повні наснаги і завзяття до пізнання нового. Наразі діють вісім факультетів і 12 спеціальностей, яким можуть навчатися літні люди від 55 (для жінок) і 60 (для чоловіків) років.

Відкрила незвичайний випускний Ірина Ковальчук, директор центру соціального обслуговування.

“У процесі навчання у студентів артеріальний тиск був у межах норми, спостерігалося збільшення життєвої активності, підвищення впевненості у собі. Тож наші студенти випускаються зі значним підвищенням рівня знань, мотивацією для подальшого прогресу”, — пожартувала пані Ірина.

А міський голова Олександр Симчишин зауважив: “У Хмельницькому вперше такий унікальний випускний. Сьогодні я почуваюся щасливою людиною, адже бачу результат того процесу, який пройшов від ідеї до конкретних результатів. А все починалося з того, що я побачив в одному з українських міст таке незвичне явище, як “Університет третього віку”, і вирішив: чому б не зробити те саме у Хмельницькому? Надалі почали реалізовувати цю ідею. Наразі можна спостерігати, що результат є, і він доволі успішний”.

Подяки викладачам, директору та ініціатору запровадження “Університету” у місті висловили випускниці. Також із привітальним словом виступив начальник управління праці і соціального захисту населення міської ради Словян Воронецький, який разом із Іриною Ковальчук вручив грамоти й подяки викладачам.

У такому студентському “капуснику” брали участь випускники факультетів “Основи збереження здоров’я”, які демонстрували спеціальні оздоровчі вправи; “Основи володіння оргтехнікою”, які зіграли комедійну театральну сценку; “Іноземних мов”, які німецькою жартували, англійською співали і польською декламували вірші; “Пошиття та ремонту одягу”, які дефілювали у власних дизайнерських виробах; “Хореографії”, які показали свої вміння у танцях.

“Університет третього віку” уже приймає заявки на вступ на наступний 2018/2019 навчальний рік. Окрім зазначених факультетів, організатори обіцяли нові, відкриваючи більше можливостей для своїх молодих душею студентів.

Марина КОВАЛЬЧУК

Фото Миколи ШАФІНСЬКОГО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *