Культура

Що очікуватиме хмельничан на фестивалі “Rock&Buh”?

Цьогоріч “Rock&Buh” триватиме три дні й на нього завітають закордонні гурти. Про це сьогодні, 22 травня, у Молодіжному парку під час прес-конференції розповіли організатори найбільш масштабного рок-фестивалю Хмельницького.

За словами міського голови Олександра Симчишина, спочатку планувалося, що “Rock&Buh” проводитиметься раз на два роки. Проте після минулорічного успіху вирішено зробити фестиваль щорічним і збільшити кількість днів. Цього року він триватиме з 25 до 27 травня.

“Упевнений, що цьогорічний “Rock&Buh” стане наймасовішим у фестивальній історії міста. Територія Молодіжного парку пульсуватиме життям, — переконаний Олександр Симчишин. — Місцеві гурти активно долучилися до організації фестивалю. Це музиканти, якими пишається місто. Також приємно, що у нас гратимуть закордонні гурти. Найголовніше, що фестиваль безкоштовний, відтак послухати якісну музику можуть усі охочі”.

Начальник міського управління культури та туризму Артем Ромасюков розповів про новинки цьогорічного фестивалю. Зокрема, організаторам надійшли заявки від 154 молодих гуртів з різних куточків України. З них відібрано п’ять найкращих за професіоналізм і свіжість звучання. Цьогорічними хедлайнерами стануть “Воплі Відоплясова”, “Detach” і “Антитіла”.

“На “Rock&Buh” виступатимуть також великобританський “Lost Gravity” та білоруський “Akutе”. Помітно, що наш рок-фестиваль викликав значний інтерес у музичному середовищі, — розповідає Артем Ромасюков. — Очікуємо на велику кількість відвідувачів. Ми вибрали місце, де вдосталь вільного простору в глибині парку”.

Крім головної, на фестивалі працюватиме мала сцена. Про неї розповів співорганізатор фестивалю, голова ГО “Територія” Андрій Захарко. За його словами, вона знаходитиметься неподалік від фуд-корту. Якщо відвідувач втомиться або зголодніє, він зможе послухати легшу музику й заодно підкріпитися.

Фестивальна мапа

“Заплановано, що мала сцена працюватиме паралельно з основною й після закриття останньої. Ми розмістимо їх на достатній відстані, щоб вони не заважали одна одній, — розповідає Андрій Захарко. — Плануємо, що вдень на малій сцені звучатиме електронна музика, а вночі — легка акустика, щоб не заважати відпочинку хмельничан”.

За безпекою фестивалю слідкуватимуть рятувальники, поліцейські й медики. Для відвідувачів фестивалю з інших міст передбачене місце для наметового містечка.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

 

Програма головної сцени:

25 травня

17.00 — “Зворотна дія” (м. Хмельницький)

18.15 — “Сова” (м. Старокостянтинів)

19.30 — “The Hypnotunez” (м. Вінниця)

20.45 — “Чумацький шлях” (м. Хмельницький)

21.45 — офіційне відкриття фестивалю

22.00 — “Воплі Відоплясова” (м. Київ)

 

26 травня

17.00 — “Ангажемент на вівторок” (м. Павлоград)

18.15 — “Akutе” (м. Могилів, Білорусь)

19.30 — “Станза” (м. Хмельницький)

20.45 — “Detach” (м. Київ)

22.00 — “Антитіла” (м. Київ)

 

27 травня

17.00 — “Мотанка” (м. Луцьк)

18.15 — “Lost Gravity” (Великобританія)

19.30 — “Krutь” (м.Хмельницький)

20.45 — “Фіолет” (м. Київ)

22.00 — “Мотор’ролла” (м. Хмельницький)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *