Соціум

У Хмельницькому відбувся “Марш сім’ї”

Вчора, 20 травня, сотні хмельничан пройшлися вулицями міста, щоб заявити про підтримку традиційних сімейних цінностей. Ініціатором заходу стала Духовна рада Хмельницького.

Колона прихильників сімейних цінностей стартувала від римо-католицького храму Христа Царя Всесвіту. З проспекту Миру люди пройшлися вулицями Степана Бандери, Кам’янецькою і Проскурівською до майданчика біля кінотеатру ім. Т.Шевченка. Серед учасників ходи були представники різних релігійних конфесій, місцевої влади й небайдужі хмельничани. У руках вони несли плакати з гаслами “Міцна сім’я — міцна держава”, “Є родина — є країна”, “Через сім’ю нас усе більше і більше!”, а також викрикували: “Діти мають право на тата, на маму!”.

Голова Духовної ради Хмельницького, керуючий Хмельницькою єпархією Української православної церкви Київського патріархату Митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній підкреслив, що нинішній “Марш сім’ї” за те, що традиційна сім’я є природною для кожного українця.

“Ми не прийшли сюди з кимось воювати чи виголошувати резолюції. Ми тут, щоб показати, що народжені татом і мамою. Особисто тут стою, бо моя мама, яка не мала б народжувати, народила мене й померла. У два роки у мене з’явилася прийомна мама. Завдяки цим жінкам і татові я говорю з вами, — поділився владика Антоній. — І які б закони не приймалися, я буду сприймати лише тата і маму, природний стан речей, створений Богом. Найцінніше, що в мене є, — це мій син. Він капелан прикордонної академії і я ним пишаюся”.

На сцені поблизу кінотеатру з промовами на підтримку сімейних цінностей також звернулися міський голова Олександр Симчишин і новопризначений голова облдержадміністрації Вадим Лозовий. Користуючись нагодою, очільник міста закликав вшанувати хвилиною мовчання українців, які постраждали від тоталітарних режимів, зокрема й тих, хто нині карається у російських в’язницях.

“Для укаїнців рідним є традиційна сім’я, родина, де є мама, тато, син, донька, дідусь, бабуся, онуки, — наголосив Олександр Симчишин. — Також ми тут, бо мусимо дбати про найдорожче, що у нас є. Хтось намагається заробити всі гроші світу, хтось робить стрімку кар’єру, а хтось зависає у віртуальному просторі… Приділіть більше часу своїм дітям, дружині, батькам. Якщо хочемо побудувати сильну Україну, маємо починати з себе”.

У Хмельницький на “Марш сім’ї” завітав і лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок. Він переконаний, що руйнація інституту шлюбу стане поштовхом для руйнації країни.

“Я виріс у родині греко-католицького священика, тому ні в мене, ні в моїх братів і сестер ніколи не виникало запитання, що таке справжня сім’я, християнські цінності, — розповідає Олег Тягнибок. — Нині ми ніби розвиваємо Україну, хочемо щасливого майбутнього для своїх дітей і онуків, але нам намагаються нав’язати щось чуже, нетрадиційне, яке українці сприймають як збочення. Як наслідок це зруйнує інститут сім’ї, а, зрештою, й Україну”.

Разом присутні помолися й послухали чудовий концерт.

У рамках Тижня сім’ї в Хмельницькому відбулися й інші тематичні заходи, зокрема спортивні змагання “Тато, мама, я — дружня сім’я!”, “Супер-тато”, “Супер-мама”.

Наш кор.

Фото Андрія ЯЩИШЕНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *