Спорт

У День вишиванки відкрили два спортивні майданчики

Вчора, 17 травня, у дитячо-юнацькій спортивній школі №1, що на вулиці Спортивній, 17, міський голова Олександр Симчишин відкрив одразу два спортивних майданчики. Випробувати їх якість змогли юні спортсмени, які провели на них футбольні матчі.

Обидва майданчики зі штучною травою якнайкраще пристосовані для занять міні-футболом у будь-яку пору доби. Вони оснащені сучасною системою зовнішнього освітлення й трибунами для вболівальників. Будівництво спортивних майданчиків коштувало міському бюджету понад 4,5 мільйона гривень.

“За ці кошти були не лише збудовані поля для міні-футболу, а й підпірні стінки для трибун і встановлено зовнішнє освітлення. Останнє поки що є найкращим серед інших спортивних споруд міста, — розповідає Олександр Симчишин. — Воно буде повністю освітлювати спортивний комплекс. Тому навіть у другій годині ночі тут можна грати у футбол. Це ми робимо для зручності дітей, щоб вони займалися спортом у зручний для себе час”.

Найперше, на нових спортивних майданчиках футболом займатимуться вихованці ДЮСШ №1. Також тут проводитимуться змагання серед дітей і дорослих. У вільний від занять час тут можуть займатися мешканці довколишніх вулиць. Проте для них невдовзі буде відкрито новий спортивний майданчик.

За словами міського голови, останніми роками за бюджетні кошти побудовано дев’ять спортивних майданчиків. Упродовж цього року в Хмельницькому має з’явитися ще шість. Зокрема, на вулиці Трудовій, 40, два на стадіоні “Локомотив”, а ще для шкіл №№ 8, 25 і 27.

Під час відкриття спортивних майданчиків відбувся футбольний турнір серед дітей 2008-2010 років народження. Провести низку майстер-класів для викладачів і дітей у ДЮСШ №1 завітав директор СДЮШОР імені А.Зубрицького футбольного клубу “Чорноморець” Владислав Зубков.

“Приємно, що у вашому місті розбудовується спортивна інфраструктура, яка залучає дітей до занять футболом. Нині проводжу семінар для тренерів Хмельницького за запрошенням обласної федерації футболу й ДЮСШ №1. Зокрема, проводжу теоретичні й практичні заняття з футболу, правильної побудови навчальної програми. Все пояснюю на власному досвіді роботи. Також провів кілька майстер-класів для дітей”, — зазначив Владислав Зубков.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *