Соціум

Новонародженим подарували вишиванки

Сьогодні, 17 травня, представники молодіжної ради при управлінні молоді та спорту Хмельницької міської ради разом із заступником міського голови Володимиром Гончаруком завітали у міський перинатальний центр, щоб подарувати малюкам вишиванки.

Традиція дарувати новонародженим український національний одяг у День вишиванки зародилися в Хмельницькому три роки тому. Тому цьогоріч активна молодь та представники міської влади вирішили не зраджувати традиціям і зробили гарні подарунки малюкам, які народилися вночі та напередодні цього дня. За цей проміжок часу на світ з’явилося дев’ятеро немовлят — п’ятеро хлопчиків і четверо дівчаток.

“Ми третій рік поспіль даруємо немовлятам маленькі вишиваночки, щоб передати їм частину національної ідентичності, — розповідає Володимир Гончарук. — Вишиванка — це оберіг і справжній код нації. Тому важливо, щоб діти зростали здоровими, свідомими громадянами й творили на радість батьків і на славу України”.

Самі дітлахи поки що не могли оцінити подарунків, але матері та батьки були втішені такими презентами.

“Я народила вже втретє. Старшому синові 17, а середньому — 14 років. Саме старші сини вибрали братикові ім’я Богдан, — ділиться матір новонародженого Марина Тарташ. — Навіть не планувала, що народжу саме у День вишиванки. Дуже приємно отримати у цей день такий гарний подарунок”.

Марина Тарташ

Наш кор.

Фото Андрія ЯЩИШЕНА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *