Місто і влада

Зарічанці переймаються станом вулиць і будинків

Вчора, 15 травня, прийом громадян з особистих питань у приміщенні УМК “Заріччя” провів заступник міського голови Анатолій Нестерук.

До посадовця звернулося кілька місцевих мешканців. Зокрема Володимира Петрука з будинку №22/1 на вулиці Зарічанській хвилювало питання передачі цього будинку на обслуговування УМК “Заріччя”. А мешканець вулиці Нижньої Берегової висловив кілька пропозицій, які, на його думку, поліпшать благоустрій навколишньої території. Зокрема, чоловік просить звільнити вулицю від будматеріалів, розчистити зливову каналізацію, налагодити стабільну подачу електропостачання…

Мешканка приватного сектора Валентина Вальчук просила допомогти їй відновити справедливість в оплаті за воду та водовідведення, а також провести санітарну обрізку дерев на території дитячого майданчика, які несуть загрозу для людей.

Ще одна мешканка мікрорайону не задоволена розпорядком роботи управляючої компанії, бо прийом лише до 16.00. З будинку №6а на вул. Свободи прийшло одразу два заявники — Ольга Чайка та Ірина Веселова. Молоді мами в розпачі: вже півтора року в їхньому будинку протікають стояки водопостачання та водовідведення. Стелі та стіни в коридорах і помешканнях мокрі від надмірної вологи та чорні від цвілі. “У нас часто хворіють діти, — скаржилась Ірина Веселова. — Грибок, поширюючи шкідливі спори, несе серйозну небезпеку і викликає важкі форми алергії, дерматит, астму та інші недуги. На жаль, і досі проблема не вирішується, стан квартир погіршується. Ми згодні на співфінансування робіт…”

Керівник УМК “Заріччя” Сергій Ширяєв пояснив, що ситуація в цьому будинку дійсно складна. Мережі надто зношені і частковий ремонт уже не допомагає. Труби слід повністю замінити. За результатом розгляду цього звернення Анатолій Нестерук надав доручення керівникам відповідних структур. Усі порушені питання взяті на контроль.

Вікторія Стандрійчук

Фото з сайту Хмельницької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *