З життя громади

В День матері народилося 14 хмельничан

Сьогодні, 15 травня, міський голова завітав у міський перинатальний центр, щоб привітати молодих матусів, які народили минулої неділі у День матері.

Отож у Хмельницькому 13 травня народилося порівну по сім хлопчиків і дівчаток. Минулого року був поставлений своєрідний рекорд — 22 немовлят.

За словами міського голови, у День матері народжується більше дітей, аніж у Новий рік. Для породіль мер вручив корисні подарунки, серед яких дитячі комбінезони.

“Щоб стимулювати народжуваність у Хмельницькому й полегшити життя новоспечених батьків, у місті з 1 січня діє програма забезпечення матерів під час пологів безкоштовними ліками. В середньому на звичайні пологи припадає 254 гривні й на кесарів розтин — 1300 гривень, — розповідає Олександр Симчишин. — Втім ці суми можуть коливатися від важкості пологів. З часу запуску програми не було жодних звернень чи нарікань, що у міському перинатальному центрі у батьків вимагають купувати ліки за власний кошт. Впевнений, що ця програма є потрібною й працюватиме надалі”.

Переконалась у цьому й щаслива матір Леся Мостова, котра народила вдруге.

“Першу дитину народила у серпні 2014 року. Сина назвала Тимуром. У День матері народила дівчинку Діану. Ім’я вигадав Тимур ще до того, як дізналися, що це буде дівчинка, — ділиться Леся Мостова. — Міська програма забезпечення безкоштовними ліками дуже спрощує життя, економить гроші, які нині не зайві. Народивши вдруге, можу оцінити це поліпшення, навіть з’являється мотивація народити втретє”.

Наступного разу міський голова вітатиме дітей, які народились у День вишиванки, що святкується цього четверга. Малюки отримають у подарунок національний український одяг.

Андрій ЯЩИШЕН

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *